Zločinačko udruženje haralo Hrvatskom, preprodali 85 kilograma trave

9.11.2014.
11:14

Kako se u nedjelju neslužbeno doznaje, za devetero osumnjičenih sinoć je na riječkom Županijskom sudu određen pritvor, dok ih je četvero pušteno da se brane sa slobode.

Protiv 13 osoba provodi se istraga

Uskok je priopćio da se protiv 13 hrvatskih državljana provodi istraga zbog sumnje u kaznena djela zločinačkog udruživanja, neovlaštene proizvodnje i prometa drogama u sastavu zločinačkog udruženja te pomaganja u neovlaštenoj proizvodnji i prometu drogama.

Zločinačko udruženje

Provoosumnjičenog se tereti da je od kraja svibnja do 7. studenoga ove godine u Puli, Rijeci, Zagrebu, Splitu i drugim mjestima na području Hrvatske te na području Bosne i Hercegovine u zločinačko udruženje povezao ostale osumnjičenike, zbog stalne nabave većih količina marihuane, njezinog krijumčarenja i daljnje preprodaje u Hrvatskoj.

Drogu je u BiH u više navrata nabavljao organizator te skupine, a ostali osumnjičenici su je preuzimali, skladištili, krijumčarili i preprodavali u Hrvatskoj, navode u Uskoku.

U razdoblju za koje ih se sumnjiči skupina je navodno prokrijumčarila i preprodala najmanje 85 kilograma marihuane, čija se vrijednost na ilegalnom tržištu procjenjuje na oko 120.000 eura.

Možda će te zanimati

Telegram

Imaš priču? Javi nam se!
Imaš priču, ekskluzivu ili jednostavno temu za koju bi se trebalo čuti? Javi nam se, a mi ti jamčimo anonimnost.
Pošalji priču
Imaš priču? Javi nam se!
Imaš priču, ekskluzivu ili jednostavno temu za koju bi se trebalo čuti? Javi nam se, a mi ti jamčimo anonimnost.
Pošalji priču

Izdvojeno

Regionalni portali