ZAGREPČANIN UGURAO 24 RESPIRATORA U RESTORAN: / Ukradeni su u Švedskoj tijekom transporta

Image
Foto: PU zagrebačka

Respiratore koji su ukradeni u Švedskoj 25-godišnjak je nakon nabavke uskladištio na području Zagreba te ih je potom namjeravao dalje preprodati i zaraditi

8.5.2021.
12:37
PU zagrebačka
Play logo

Policijski službenici Policijske uprave zagrebačke dovršili su kriminalističko istraživanje nad 25-godišnjakom za kojeg sumnjaju da je počinio kazneno djelo prikrivanja. Naime, sumnjiče ga da je od 8. ožujka do 2. travnja 2021. godine preko trgovačkog društva iz Republike Kosovo za trgovačko društvo sa sjedištem u Zagrebu, u kojem je on odgovorna osoba i direktor, nabavio 24 medicinska respiratora proizvođača iz Kraljevine Švedske u ukupnoj vrijednosti od 350.000 eura.

Putem međunarodne suradnje potvrđeno je da su respiratori otuđeni u Švedskoj odnosno da je prijavljena krađa 15. veljače 2021. godine tijekom njihovog transporta kroz Švedsku. Medicinske respiratore, sumnja se, nabavio je s namjerom njihove daljnje preprodaje u treće zemlje i s ciljem ostvarivanja protupravne imovinske koristi, iako je znao ili morao znati da su respiratori pribavljeni kaznenim djelom što je obilježje kaznenog djela prikrivanja.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
shimmer fallback
shimmer fallback

Uskladištio ih u ugostiteljskom objektu

Policija javlja kako s obzirom na značaj ove medicinske opreme u ozračju aktualne pandemije takvi se uređaji od strateškog značaja kupuju po točno propisanom protokolu uz uključivanje institucija koje to prate i evidentiraju. Takav netipičan način kupnje koji nije u skladu s uobičajenim i zakonski reguliranim načinom nabave ove medicinske opreme upućuje na sumnju da je osumnjičeni znao ili morao znati da su respiratori pribavljeni kaznenim djelom, a samim time upućuje i na sumnju u počinjenje kaznenog djela s ciljem ostvarivanja protupravne imovinske koristi.

Osumnjičeni muškarac je za dopremu respiratora u Zagreb angažirao ovlaštenog prijevoznika i potom ih, nakon što su dopremljeni, uskladištio u ugostiteljskom objektu na području Zagreba. Respiratori su oduzeti uz Potvrde o privremenom oduzimanju predmeta dok je nakon dovršenog kriminalističkog istraživanja protiv osumnjičenog podnijeta kaznena prijava Općinskom državnom odvjetništvu u Zagrebu.

BKFC 50
Superstar
Love island UK
Elon Musk show
default_cta
Ljubav je na selu
Ja sam Zlatan
Señorita 89
Britain's Got Talent
default_cta
Tri sestre
Play logo