VOZAČ KOJI JE IZAZVAO KRŠ I LOM U DUBRAVI PUŠTEN NA SLOBODU: / Za jedno kazneno djelo ipak neće odgovarati

Image
Foto: Matija Habljak/PIXSELL

Iako ga je policija kazneno prijavila za obijesnu vožnju i izazivanje prometne nezgode u cestovnom prometu, prvo kazneno djelo je otpalo pa će kazneno odgovarati samo za izazivanje prometne nezgode

29.4.2021.
13:21
Matija Habljak/PIXSELL
VOYO logo

Boško Dimitrijević, 67-godišnjak koji u ponedjeljak oko 14.30 sati vozeći Audi i bježeći s mjesta prethodno izazvanog sudara velikom brzinom naletio i doslovce pomeo osam parkiranih automobila na Aveniji Dubrava u Zagrebu, pušten je na slobodu nakon ispitivanja u državnom odvjetništvu.

Image
KAOS U ZAGREBAČKOJ DUBRAVI: /

Jurio Avenijom pa udario u parkirane aute ispred trgovačkog centra i prevrnuo se na krov

Image
KAOS U ZAGREBAČKOJ DUBRAVI: /

Jurio Avenijom pa udario u parkirane aute ispred trgovačkog centra i prevrnuo se na krov

Jutarnji list piše, pak, kako su Dimitrijeviću određene mjere opreza - oduzete su mu putovnica i vozačka dozvola te zabranjeno napuštanje mjesta boravišta.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Neće odgovarati za obijesnu vožnju

Iako ga je policija kazneno prijavila za obijesnu vožnju i izazivanje prometne nezgode u cestovnom prometu, prvo kazneno djelo je otpalo pa će kazneno odgovarati samo za izazivanje prometne nezgode u kojoj nastala materijalna šteta iznosi oko 600.000 kuna. Za to je kazneno djelo zakonom previđena zatvorska kazna u trajanju od šest mjeseci do pet godina.

Vlasnici oštećenih vozila su, piše Jutarnji list, zbog nepropisnog parkiranja na licu mjesta platili kaznu u iznosu od po 150 kuna, što im u konačnici može umanjiti odštetu za određeni postotak.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Image
Foto: PIXSELL

26.04.2021., Zagreb - Prometna nesreca na Aveniji Dubrava gdje je vozac osobnog automobila izgubio kontrolu nad vozilom, udario u nekoliko parkiranih vozila te se prevrnuo na krov. PIXSELL

Pješaka spasio nepropisno parkirani automobil

Vozaču se tereti da je vozeći Audi A5 Maksimirskom cestom dolaskom do raskrižja sa Štefanovečkom ulicom neporpezno se zabio u stražnji dio Mini Coopera i zatim pobjegao s mjesta nezgode. Vozeći znatno više od dopuštenih 50 kilometara na sat, u Aveniji Dubrava kod kućnog broja 32 izgubio je nadzor nad Audijem te sletio na nogostup bočno udarivši u dva parkirana automobila. Potom je nekontrolirano nastavio kretanje Audijem te udario u BMW koji je od siline naleta odbačen na 67-godišnjeg pješaka na nogostupu. Pješaka je od teže nesreće spasio nepropisno parkirani automobil. Audi je zatim nastavio strugati o još četiri parkirana automobila, prevrnuo se na krov te zaustavio na tramvajskim tračnicama. Dijelovi vozila koji su pritom odletjeli oštetili su još dva vozila.

Vozač je zaradio lakše ozljede, a utvrđeno je da u krvi nije imao alkohola. Vozilo mu je privremeno oduzeto radi vještačenja i utvrđivanja okolnosti nesreće.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
ksw 96
Gledaj uživo 20.7. od 20 sati
VOYO logo