[VIDEO] PUKOM SREĆOM NITKO U ZGRADI VLADE NIJE NASTRADAO: / Pogledajte rupe od metaka u prozorima, zidovima, knjigama...

Dan nakon napada na Markovu trgu, vidljive su rupe u prozorima, zidovima, knjigama...

13.10.2020.
17:39
Imaš priču? Javi nam se!Pošalji priču

Kada je jučer nešto iza osam sati ujutro 22-godišnji napadač Danijel Bezuk propucao policajca, metke je ispalio i na zgrade Vlade te Sabora. Na Banskim dvorima vidljive su rupe od metaka, kako izvana, tako i iznutra, u prozorima, zidovima, knjigama. Kako sve izgleda videom i fotografijama zabilježio je danas RTL.

Naime, u napadu su oštećene i dvije prostorije u Banskim dvorima na čijim prozorima su razbijena stakla, a meci su pogodili zidove i ormare u uredima u kojima inače rade četiri djelatnice Ureda za zakonodavstvo.

POLICIJA OBJAVILA DETALJE: ‘Ispalio je više hitaca u trojicu policajaca…’; Oružje su našli na trećoj lokaciji; U kući je imao snajper?

Zaposleni nisu bili prisutni

Bezuk je oštetio vanjski dio zgrade Vlade i dva ureda u Banskim dvorima. Pucao je u prozore prizemnih ureda u Banskim dvorima, a meci su probili stakla dvaju ureda u kojima u vrijeme napada nije bilo zaposlenih. Na prozorima oba ureda ostale su rupe od metaka.

U uredu koji je okrenut prema ulici Tituša Brezovačkog metak je oštetio ormar, a o silini pucnjave svjedoči i knjiga Narodnih novina na kojoj je ostala velika rupa od metka. Na zidovima druge prostorije, koja se nalazi neposredno prije ulaza u Banske dvore i gleda na crkvu Svetog Marka, vide se dvije rupe od metka.

Glasnogovornik Vlade Marko Milić rekao je da u tim uredima rade četiri djelatnice Ureda za zakonodavstvo.

Blokiran pristup

Prema novim privremenim pravilima pristup Vladi i Saboru je blokiran i zatvoren za vozila i pješake. Rubom Markova trga može se voziti i hodati, no za pristup državnim institucijama treba posebna dozvola.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Imaš priču? Javi nam se!Pošalji priču

Da na Markovu trgu zbog jučerašnje pucnjave više ništa neće biti isto, najavio je još jučer za RTL glavni ravnatelj policije Nikola Milina. "Iimali smo i ranije pojačane ophodnje, napravljeni su elaborati s određenim tehničkim rješenjima - s obzirom na to da je riječ o javnom prostoru, nakon ovog događaja mi definitivno moramo poduzimati dodatne korake i sloboda kretanja u prostoru štićenih objekata neće biti kao sada - to zahtijeva fizičke prepreke i pojačanu prisutnost policijskih službenika."

Možda će te zanimati

Telegram

Imaš priču? Javi nam se!
Imaš priču, ekskluzivu ili jednostavno temu za koju bi se trebalo čuti? Javi nam se, a mi ti jamčimo anonimnost.
Pošalji priču
Zaštitne maske za lice troslojne - 50 komada
22,12kn55kn
Mekane i udobne, pružaju zaštitu od 95%.
Imaš priču? Javi nam se!
Imaš priču, ekskluzivu ili jednostavno temu za koju bi se trebalo čuti? Javi nam se, a mi ti jamčimo anonimnost.
Pošalji priču

Izdvojeno

Regionalni portali