Za palež vikendice optužnica USKOK-a tereti Dragana Bakovića zvanog Bambur, Milana Bulata, Jasminu Huzanić, Marija Tolića, Zdenka Ivankovića i Roberta Flačera, dok je postupak razdvojen za Ivu Jerića

U srijedu ujutro u blizini Našica pronađeno je mrtvo tijelo.

"Jutros u 7.46 primili smo dojavu da je 55-godišnji hrvatski državljanin pronađen mrtav. Očevid je obavila očevidna ekipa zajedno sa zamjenicom ODO koja je naložila obdukciju", rekao je Zoran Kon, glasnogovornik PU osječko-baranjske, ne otkrivajući identitet pronađene osobe, no kako doznaje Jutarnji u pitanju je MilanBulat(55), drugookrivljeni za palež vikendice bivšeg glavnog državnog odvjetnika Radovana Ortynskog. Neslužbeno se doznaje da se sumnja na samoubojstvo te da je uz tijelo pronađen pištolj.

Za palež vikendice optužnica USKOK-a tereti Dragana Bakovića zvanog Bambur, Milana Bulata, Jasminu Huzanić, Marija Tolića, Zdenka Ivankovića i Roberta Flačera, dok je postupak razdvojen za Ivu Jerića.

Kako bi ostvario plan Baković je s Bulatom, tvrdi USKOK, dogovorio da zajedno s najmanje još jednim nepoznatim počiniteljem zapale vikendicu te da Jasmina Huzanić otputuje s Bulatom na Brač i bude s njim cijelo vrijeme kako bi se, nakon paleža vikendice, što lakše i bez pobuđivanja ikakve sumnje udaljio s Brača, a da četvrtookrivljeni Mario Tolić bude osoba koja će Bakovića izvijestiti o izvršenju nedjela.

Sukladno dogovoru, tvrdi tužiteljstvo, Bulat i najmanje još jedan nepoznati počinitelj su u večernjim satima 1. travnja 2017. zapalili vikendicu Radovana Ortynskog na kojoj je nastala šteta od više od 200 tisuća kuna. Kako je pri paležu vikendice došlo do eksplozije u kojoj je Bulat teško ozlijeđen Baković je, po sumnjama tužiteljstva, u suradnji s ostalim okrivljenicima organizirao njegovu evakuaciju s Brača i liječenje u Bosni i Hercegovini i Njemačkoj.

Bulat je optužen da je bio neposredni izvršitelj paleži kuće Ortynskog, što je i priznao u svojoj obrani pred istražnim tijelima, kao i na pripremnim ročištima na sudu, međutim negira da je to učinio u sastavu zločinačkog udruženja, kako ih tereti USKOK, već da je djelovao samostalno.