OGLAS

PALI ZBOG SNIMKI / Uhitili još trojicu sisačkih policajca, među njima i prvi čovjek krim policije? Sve zbog sukoba s dilerom

Image
Foto: Nikola Ćutuk/Pixsell

Dan ranije uhitili su dva policijska službenika s istog područja, a neslužbeno smo doznali da je razlog slučaj iz studenog kada su u Mošćenici pucali u gume muškarca koji je bježao

29.11.2023.
16:39
Nikola Ćutuk/Pixsell
VOYO logo

Još tri policijska službenika danas su uhićena, priopići su iz USKOK-a.

"Nastavno na jučerašnja uhićenja i provođenje hitnih dokaznih radnji na području Sisačko-moslavačke županije, danas su u tijeku nova uhićenja koja provodi PNUSKOK u koordinaciji s USKOK-om u odnosu na još tri policijska službenika za koje se osnovano sumnja da su počinili kaznena djela protiv službene dužnosti. USKOK će nakon ispitivanja osumnjičenika odlučiti o daljnjem postupanju u predmetnom slučaju o čemu će obavijestiti javnost", navode u najnovijem priopćenju.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Podsjetimo, jučer su kod Siska su uhićena dvojica policajaca, a kako smo neslužbeno doznali, povezani su sa slučajem iz studenog u Mošćenici kada se vozač automobila oglušio, sudeći prema policijskom priopćenju, na njihove naredbe i krenuo prema njima.

"Policijski su službenici postupali prema više osoba po pitanju suzbijanja kriminaliteta droga. Tijekom postupanja, vozač automobila je vozilom krenuo prema policijskim službenicima, prethodno se oglušujući na njihove naredbe. Kako bi otklonili opasnost, policijski službenici su uporabili vatreno oružje (pucanjem u zrak i u smjeru pneumatika na automobilu). U ovom događaju nije bilo ozlijeđenih osoba", priopćili su tada iz policije.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Image
U SVE UMIJEŠAN I USKOK /

Uhićena dvojica policajaca u Sisku. Udaljeni su iz službe, oglasio se MUP

Image
U SVE UMIJEŠAN I USKOK /

Uhićena dvojica policajaca u Sisku. Udaljeni su iz službe, oglasio se MUP

Uhićena su upravo dvojica policajaca koji su tada bili na intervenciji. Navodno nije bilo razloga za pucnjavom pa USKOK sada istražuje slučaj. Na ispitivanju su jer su navodno lažno prikazali policijsko izvješće. Nakon ispitivanja osumnjičenika USKOK će donijeti odluku o daljnjem postupanju u predmetnom slučaju o čemu će pravodobno obavijestiti javnost", stoji u njihovom priopćenju.

Kako navodi Jutarnji list, kriminalističko istraživanje policije i USKOK-a danas se proširilo i na aktualnoga prvoga čovjeka kriminalističke policije čitave Uprave, odnosno načelnika Sektora Igora Pasaneca, te voditelja Službe za javni red i sigurnost PU moslavačke Marijana Brnada koje su njihovi kolege danas uhitili.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Iako su u izvješću naveli da je diler pokušao pregaziti policajce, navodno je utvrđeno da osobe u vozilu, koje su policajci pokušali zaustaviti, nisu pokušali pregaziti policajce nego da su ubrzali i pobjegli, a da ih nisu ugrozili. Policajci su potom, umjesto da ispale hice upozorenja u zrak, odmah zapucali prema vozilu u bijegu, a kasnije su složili ranije navedenu priču kao da su postupali sukladno pravilima službe.

POGLEDAJTE VIDEO Objavljene dramatične snimke prijevoza uhićenog hrvatskog narkobosa u splitski zatvor

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Brak na prvu
Dosje Jarak
Hell's kitchen
Obiteljske tajne
Prevarantice
default_cta
Poseta
Love Island: All stars
Bicemo prvaci sveta
San snova
Pakao pod morem
default_cta
U klinču
Tjelesna straža
Korgi
Megadance
Maša i medvjed
default_cta
Ljubavna zamka
John wick 2
VOYO logo