PRETRAŽUJU MU KUĆU / Uhićen Toni Turčinov, načelnik Murtera koji je postao nacionalna top tema nakon što je proračunski novac trošio u bordelu

Image
Foto: Dusko Jaramaz/PIXSELL

Načelnik je to čije je trošenje proračunskog novca u austrijskom bordelu ranije šokiralo javnost

15.2.2023.
9:09
Dusko Jaramaz/PIXSELL
Play logo

U srijedu ujutro uhićen je načelnik Murtera, Toni Turčinov, doznaje Danas.hr. U tijeku je pretraga njegove kuće.

Načelnik je to čije je trošenje proračunskog novca u austrijskom bordelu ranije šokiralo javnost.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa

Bez navođenja identiteta o ovoj se akciji oglasila i policija. Otkrili su da je uz Turčinova uhićena još jedna osoba.

"Policijski službenici Policijskog nacionalnog ureda za suzbijanje korupcije i organiziranog kriminaliteta – Služba Split, u koordinaciji s Uredom za suzbijanje korupcije i organiziranog kriminaliteta, započeli su jutros realizaciju kriminalističkog istraživanja zbog sumnje na počinjenje kaznenih djela protiv službene dužnosti.  

Kriminalističkim istraživanjem koje se provodi na području Policijske uprave šibensko-kninske obuhvaćene su dvije osobe, obje su pod nadzorom policije, a jedna je osoba nositelj izvršne vlasti na općinskoj razini. Slijedi provođenje hitnih dokaznih radnji te će nakon dovršenog kriminalističkog istraživanja protiv osumnjičenih osoba biti podnesena kaznena prijava Uredu za suzbijanje korupcije i organiziranog kriminaliteta, a osumnjičenici će biti predani pritvorskom nadzorniku, priopćila je policija.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Podsjetimo, kontroverznog načelnika su prošlog ljeta 'posjetili' istražitelji PNUSKOK-a koji su izuzeli dokumentaciju u općini Murter-Kornati u sklopu provjera informacija o načelnikovu nenamjenskom korištenju općinske kartice.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Načelnik Toni Turčinov je navodno, osim u austrijskom klubu, općinsku karticu koristio i u jednom austrijskom restoranu. Svota plaćena 28. prosinca 2019. godine iznosila je 958,68 kuna.

Plaćao karticom općine

Račun iz austrijskog restorana zapravo je minoran u odnosu na listu sumnjivih troškova koje je, prema pisanju portala Telegram, Turčinov platio općinskom karticom u prvih šest mjeseci 2019. godine. Najsuspektnije je potrošenih 1560 proračunskih eura sredinom travnja te godine u austrijskom klubu La Cocotte.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Turčinov je tvrdio da je karticu u klubu upotrijebio greškom jer je slična njegovoj privatnoj kartici te da je, kako bi obeštetio Općinu, osobno podmirio trošak smještaja općinske delegacije u klagenfurtskom hotelu Schlosswirt Ebenthal. Iz hotela su, međutim, Telegramu osporili autentičnost računa.

Nakon izbijanja afere, načelnik je objavio da podnosi ostavku na mjesto vijećnika u županijskoj skupštini, ali i da nastavlja “dalje raditi na projektima koje smo započeli u Općini Murter Kornati, uz podršku svojih suradnika i sumještana”.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
BKFC 50
Superstar
Love island UK
Elon Musk show
default_cta
Ljubav je na selu
Ja sam Zlatan
Señorita 89
Britain's Got Talent
default_cta
Tri sestre
Play logo