OSUĐEN NA DESET GODINA / Ubio radnika hicem u glavu pa zapalio dva auta: 'Sve je krenulo s covidom. Tada sam počeo piti i uzimati kokain...'

Image
Foto: Robert Anic/PIXSELL

'Ne postoje riječi kojima se mogu ispričati žrtvama i njihovim obiteljima, pa i svojoj obitelji, ženi i djeci za to što sam učinio', kazao je osuđeni Vedran

13.9.2023.
11:57
Robert Anic/PIXSELL
Play logo

Nekadašnji knjigovođa i direktor građevinske tvrtke Vedran T. (50) nepravomoćno je na zagrebačkom Županijskom sudu osuđen na 10 godina zatvora zbog ubojstva Marinka K. (60) u studenome prošle godine i palež dvaju automobila u Zagrebu. Sve je priznao. Izrečena mu je i obavezna mjera liječenja od alkoholizma.

Priznao krivnju

"Kriv sam, točno je sve što mi se stavlja na teret, i ubojstvo i palež tih auta. Izuzetno mi je žao zbog svega što sam učinio i spreman sam za to odgovarati kao i nadoknaditi štetu tim ljudima za aute", govorio je Vedran T. u srpnju na Županijskom sudu u Zagrebu, javlja 24 sata.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa

Podsjetimo, optužnica ga je teretila da je 2. studenoga 2022. u Ulici Lavoslava Švarca u Zagrebu u Marinka K. (60)  ispalio dva hica.

Nanio mu je strijelne rane glave i vrata uslijed kojih je nesretni radnik preminuo na mjestu događaja. Istog dana nakon što je ubio Marinka u Ulici Božidara Magovca u Novom Zagrebu došao je do parkirališta gdje je bio parkiran Volvo u vlasništvu trgovačkog društva.

Image
BILA I JELENA VELJAČA /

Plenković najavio strože kazne za silovanje, ali i važnu promjenu kojom će se država obračunati s onima koji ne plaćaju alimentaciju

Image
BILA I JELENA VELJAČA /

Plenković najavio strože kazne za silovanje, ali i važnu promjenu kojom će se država obračunati s onima koji ne plaćaju alimentaciju

Vedran je izlio benzin na vjetrobransko staklo i poklopac motora te ga zapalio kockama za potpalu. U požaru je izgorio cijeli prednji kraj Volva, a daljnji požar spriječio je prolaznik koji ga je ugasio protupožarnim aparatom.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Prije oba ova događaja Vedran je još 17. listopada u Ulici Božidara Magovca na parkiralištu prišao BMW-u X6 te ispod njegova desna brisača izlio benzin i zapalio ga otvorenim plamenom. Požar se proširio i na susjedni auto, Suzuki Vitaru, koja je djelomično izgorjela.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Vedran, koji je sve priznao te u više navrata izrazio svoje iskreno žaljenje i kajanje kao i isprike svima koje je svojim djelima povrijedio, iznoseći obranu odgovarao je samo na pitanja svog branitelja Nevena Antića

Iskaz

"Vlasnika Volva, a i korisnika BMW-a poznajem cijeli život, zajedno smo odrasli te ih i dandanas smatram prijateljima. Čekam trenutak kad ću im se moći ispričati uživo. I Marinka poznajem sigurno nekih 15 godina te se nikad nismo svađali niti sam mu ikad ružnu riječ rekao. Mogu reći da sam i njega smatrao prijateljem. Za sve je kriv košmar u mojoj glavi", sve je što je Vedran imao za reći o odnosu sa žrtvama ovih kaznenih djela.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Image
Foto: Robert Anic/PIXSELL
Image
Foto: Robert Anic/PIXSELL

Dodao je da je razgovarao s članovima obitelji čiju podršku ima i koji su spremni prodati dio nekretnina kako bi mogao vratiti dug i isplatiti štetu oštećenicima. Jedan stan od 65 kvadrata u Ulici Božidara Magovca u kojemu je odrastao već se prodaje, a dio novca namirit će se i od prodaje suprugina stana u Velikoj Gorici.

Vedran je oženjen, ima dvoje odrasle djece te je imao uspješnu firmu za knjigovodstvo. Ta je tvrtka sad u likvidaciji. Kao maloljetnik bio je sudionik Domovinskog rata. U ratu je svjedočio mnogim strašnim prizorima, pred njim su ginuli kolege dragovoljci te je, uvjeren je, i to ostavilo posljedice na njegovu psihu. Sve je, pričao je optuženi, bilo dobro do covid pandemije. Tad su stvari odjednom krenule po zlu.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Covid pandemija

"S covidom počinje taj košmar u mojoj glavi. Sve se ugasilo, prihodi su stali. Dogovorio sam s kolegicama da će one raditi od kuće, a ja ću biti u uredu i javljati se na telefone i odgovarati na mailove. Boravio sam u uredu od jutra do mraka kako bih spasio firmu. I kako sam po cijele dane bio tamo sam, počeo sam kratiti vrijeme pićem koje sam uvijek držao u frižideru za klijente. Prvo je to bilo pivo, a kasnije i žestoka pića. Počeo sam ostajati i noću u uredu jer nisam želio da me supruga i sinovi gledaju takvog. Tada sam počeo konzumirati i kokain. Sad znam da mi je to bila najveća greška", priznao je u srpnju optuženi.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Sa suprugom sam dotad doista imao i više nego skladan brak, punih 28 godina. U posljednje dvije godine prije ovih događaja zbog mog alkoholiziranja i nedolaženja kući odnosi su nam se tako pogoršali. Ona je četiri puta policiji prijavila moj nestanak. Jednom sam bio u Jankomiru sedam dana i trebao sam nastaviti dolaziti u dnevnu bolnicu, no prekršio sam i to obećanje. Drugi put sam se udaljio iz saniteta koji me vozio u Popovaču kad su stali pokupiti još jednog pacijenta, a išetao sam i iz KB-a Dubrava gdje su me također doveli u alkoholiziranom stanju", kazao je.

POGLEDAJTE VIDEO: U Palovcu i dalje neki misle da je Smiljana Srnec nevina: 'Odrasla je na mom ranču. Poznavao sam obje sestre'

Play logo

"Da ikako mogu vratiti vrijeme, ja bih to odmah učinio. Ne postoje riječi kojima se mogu ispričati žrtvama i njihovim obiteljima, pa i svojoj obitelji, ženi i djeci za to što sam učinio. U jednom trenutku izgubio sam sve, posao, prijatelje i to me dovelo da počinim ova kaznena djela. Imam samo jednu želju, imam još toliko znanja, vještina i želje i znam da još mogu biti koristan društvu. Svjestan sam da je preda mnom višegodišnja zatvorska kazna, ali spreman sam izliječiti se u zatvoru i znam da imam još mnogo za dati društvu", rekao je Vedran. 

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Laži sa mnon
Superstar
Život na vagi
90 dana: Životi samaca
Darcey & Stacey
default_cta
Ljubav je na selu
Ekstremne sestre
Ljubav u divljini
Britain's Got Talent
Play logo