POKUŠALA UĆI U HRVATSKU / Na 'Tuđmanu' pala još jedna mula s drogom: Ova izgleda nije progutala kapsule. Skrivala je kokain na drugom mjestu

Iz carine nisu željeli govoriti o ovoj akciji, a iz policije poručuju da su izvidi tajni dok se istraga ne okonča te će sve biti poznato nakon toga

17.10.2021.
20:14
Igor Soban/PIXSELL

Carinski službenici u Zračnoj luci 'Franjo Tuđman' uhvatili još jednu mulu. Kako javlja Dnevnik Nove TV, pokušala je ući u Hrvatsku opasana s više od kilograma kokaina. Iz carine nisu željeli govoriti o ovoj akciji, a iz policije su poručili da su izvidi tajni dok se istraga ne okonča te će sve biti poznato nakon toga.

Brazilka je na početku sve poricala

Podsjetimo, prije nekoliko dana jedna Brazilka je uhvaćena na 'Tuđmanu' koja je u sebi imala 76 kapsula kokaina ukupne težine 990 grama.

Predstojnik Carinskog ureda Zračne luke Tihomir Žegrec tada je za Novu TV  rekao kako je djevojka bila prilično ustrajna u poricanju. Ponašala se hladno i smireno te je poricala sve što su je upitali. Testirana je brzim testom na narkotike koji je utvrdio prisutnost kokaina u njezinom organizmu, no drogu kod nje nisu pronašli. Upravo ih je to indiciralo da je prevezu u KBC Zagreb gdje je rendgenom ustanovljeno kako je progutala kapsule s kokainom.

Priznala tek kad su joj pokazali rendgenske snimke

"Djevojka je bila prilično ustrajna. Tek kad smo je suočili sa slikama RTG uređaja, priznala je da je progutala određenu količinu kapsula s drogom. Prije toga bila je poprilično smirena, iz čega se može zaključiti da je recidivist". Ono što šokira jest činjenica je netko spreman riskirati život radi tisuću eura. Naime, da je kapsula s kokainom pukla, smrt bi se dogodila vrlo brzo, Carinicima je zato prioritet bio sačuvati njezin život.

Još tisuću eura trebala je dobiti kod isporuke

"Zarada ovisi o stupnju očaja u kojem se mula nalazi. U konkretnom slučaju izjavila je da je dobila tisuću eura, a još tisuću trebala je dobiti kod isporuke", kazao je Žegrec.

Carinici u Zagrebu u posljednjih su mjeseci dana uočili povećan pritisak prema zagrebačkom aerodromu. "U zadnjih mjesec dana su četiri putnika sa sličnim modalitetom zaustavljena u drugim državama članicama EU, a odredište je bio baš Zagreb", rekli su.

Droga izuzetne čistoće bila je namijenjena ilegalnoj preprodaji na hrvatskim ulicama. Osumnjičenoj prijeti do deset godina zatvora. 

Možda će te zanimati

Telegram

Još iz rubrike

Imaš priču? Javi nam se!
Imaš priču, ekskluzivu ili jednostavno temu za koju bi se trebalo čuti? Javi nam se, a mi ti jamčimo anonimnost.
Pošalji priču
Imaš priču? Javi nam se!
Imaš priču, ekskluzivu ili jednostavno temu za koju bi se trebalo čuti? Javi nam se, a mi ti jamčimo anonimnost.
Pošalji priču

Izdvojeno

Regionalni portali