RISKIRALA ŽIVOT ZA 1000 EURA / Brazilka koja je progutala 76 kapsula kokaina priznala je tek na rendgenu: 'Bila je neobično smirena i ustrajna'

Carinici u Zagrebu u posljednjih su mjeseci dana uočili povećan pritisak prema zagrebačkom aerodromu

13.10.2021.
21:17
Imaš priču? Javi nam se!Pošalji priču

Brazilka koja je u zračnu luku u Zagrebu stigla s nešto sitno prtljage, ne ponijevši čak niti četkicu za zube, dugo je poricala da je stigla kao mula i da prenosi drogu u svojem organizmu. I to ne malo droge, u abdomenu je imala ukupno 990 grama čistog kokaina upakiranog u brdo kapsula.

Predstojnik Carinskog ureda Zračne luke Tihomir Žegrec za Novu TV je rekao kako je djevojka bila prilično ustrajna u poricanju. Ponašala se hladno i smireno te je poricala sve što su je upitali. Testirana je brzim testom na narkotike koji je utvrdio prisutnost kokaina u njezinom organizmu, no drogu kod nje nisu pronašli. Upravo ih je to indiciralo da je prevezu u KBC Zagreb gdje je rendgenom ustanovljeno kako je progutala kapsule s kokainom.

Priznala tek kad su joj pokazali rendgenske snimke

"Djevojka je bila prilično ustrajna. Tek kad smo je suočili sa slikama RTG uređaja, priznala je da je progutala određenu količinu kapsula s drogom. Prije toga bila je poprilično smirena, iz čega se može zaključiti da je recidivist".

Ono što šokira jest činjenica je netko spreman riskirati život radi tisuću eura. Naime, da je kapsula s kokainom pukla, smrt bi se dogodila vrlo brzo, Carinicima je zato prioritet bio sačuvati njezin život.

Još tisuću eura trebala je dobiti kod isporuke

"Zarada ovisi o stupnju očaja u kojem se mula nalazi. U konkretnom slučaju izjavila je da je dobila tisuću eura, a još tisuću trebala je dobiti kod isporuke", kazao je Žegrec.

Carinici u Zagrebu u posljednjih su mjeseci dana uočili povećan pritisak prema zagrebačkom aerodromu. "U zadnjih mjesec dana su četiri putnika sa sličnim modalitetom zaustavljena u drugim državama članicama EU, a odredište je bio baš Zagreb", rekli su.

Možda će te zanimati

Telegram

Imaš priču? Javi nam se!
Imaš priču, ekskluzivu ili jednostavno temu za koju bi se trebalo čuti? Javi nam se, a mi ti jamčimo anonimnost.
Pošalji priču
Imaš priču? Javi nam se!
Imaš priču, ekskluzivu ili jednostavno temu za koju bi se trebalo čuti? Javi nam se, a mi ti jamčimo anonimnost.
Pošalji priču

Izdvojeno

Regionalni portali