'VIDJELO SE IZ AVIONA...' / U Pitomači pronašla hrpu lažnih novčanica, podijelila ih rodbini pa su s njima plaćale odjeću i jaja

Image
Izvor: Sime Zelic/Pixsell

Istragom se otkrilo kako je trgovina u Pitomači oštećena za 271 kunu, muškarac koji je prodavao jaja za 160 kuna, a žena od koje su kupili odjeću za 200 kuna. Iznos štete veći je od primljenih lažnih novčanica jer su im prodavači vraćali ostatak od 71 kn i 60 kuna

17.3.2023.
10:08
Sime Zelic/Pixsell
Imaš priču? Javi nam se!Pošalji priču

Djevojka (19) iz Podravine pronašla je na cesti desetke krivotvorenih novčanica od 100 i 200 kuna te ih podijelila rodbini i trošila u trgovinama, piše Danica.

Tijekom istrage se branila da nije znala da su lažne, ali je osuđena na uvjetni zatvor nakon što je Općinsko državno odvjetništvo protiv nje podignulo optužnicu. U presudi stoji da je dio novčanica dala teti, majci i sestri, a dio je zadržala i potrošila. Novčanice je vidjela kod dvorišne zgrade u Pitomači, a o svemu je obavijestila tetu koja je novac i pokupila. Zatim su njih dvije podijelile novčanice i svaka je uzela oko 1200 lažnih kuna. Majka djevojke je priznala da je dobila novčanicu od 100 kuna kojom je platila dug za jaja. Sestra je pak pokušala kupiti odjeću u trgovini u Kladarama, ali prodavačica je prepoznala da je riječ o krivotvorenom novcu.

Image
UŽAS KOD BJELOVARA /

Otac (28) parkirao na uzbrdici, pa njegov sin (5) nastradao nakon što je ušao u auto i izbacio ga iz brzine

Image
UŽAS KOD BJELOVARA /

Otac (28) parkirao na uzbrdici, pa njegov sin (5) nastradao nakon što je ušao u auto i izbacio ga iz brzine

Sestra ju je upozorila da se "vidi iz aviona" da su novčanice lažne.

"Odmah sam prepoznala da su lažne. Bile su drukčije boje i kvalitete papira, zaštitna nit je čudno izgledala. Rekla sam da taj novac odmah unište. No, nije me poslušala", ispričala je.

Istragom se otkrilo kako je trgovina u Pitomači oštećena za 271 kunu, muškarac koji je prodavao jaja za 160 kuna, a žena od koje su kupili odjeću za 200 kuna. Iznos štete veći je od primljenih lažnih novčanica jer su im prodavači vraćali ostatak od 71 kn i 60 kuna.

Imaš priču? Javi nam se!Pošalji priču
Imaš priču? Javi nam se!Pošalji priču