EMOTIVAN OPROŠTAJ UČENIKA / Od korone preminuo popularni vjeroučitelj i ravnatelj zagrebačke škole: 'Djeca su ga obožavala'

Milan Daniel Jurić je inače bio i trajni đakon Sisačke biskupije,

15.10.2021.
19:00
Osnovna škola Tina Ujevića, Zagreb

Novi ravnatelj zagrebačke Osnovne škole Tina Ujevića, Milan Daniel Jurić, preminuo je od covida jutros u 50. godini života. Ravnatelj je postao tek nedavno i na toj poziciji bio je svega nekoliko dana.

"U ime školskog kolektiva s golemom tugom pozdravljam svog omiljenog kolegu, vjeroučitelja Daniela. Bili smo bliski, i jedino što u ovome trenutku mogu reći jest da su ga djeca doista obožavala i navijala upravo za njegov izbor za ravnatelja", rekla je za Jutarnji list učiteljica geografije Gordana Egartner Tkalec.

Ima tri kćeri

Milan Daniel Jurić je inače bio i trajni đakon Sisačke biskupije, rođen je 9. listopada 1972. u Tovarniku.

Ondje je završio i osnovnu školu, a u srednju je išao u Vinkovce. Studirao je teološke znanosti na Katoličkom bogoslovnom fakultetu – Sveučilišta u Zagrebu. U braku sa suprugom Gordanom, vjeroučiteljicom, ima tri kćeri.

'Pamtit ćemo ga po dobroti, osmijehu...'

Na internetskim stranicama škole objavili su vijest u kojem su iskazali žaljenje i sjetili se njegovih vrlina:

"S velikom tugom obavještavamo vas da nas je danas, 15.10.2021. godine, zauvijek napustio naš dragi vjeroučitelj, kolega i ravnatelj škole gospodin Milan Daniel Jurić.

Pamtit ćemo: dobrotu, osmijehe, ljubav, tople riječi, ohrabrenja, nježnost, zagrljaje… kojima nas je svakodnevno darivao.

U ovom pretužnom danu pokušajmo pronaći snagu za daljnje koračanje ovozemaljskim životnim stazama u spoznaji da smo imali priliku upoznati divnog čovjeka, učiti od uzornog vjeroučitelja, šaliti se, smijati i veseliti s iskrenim kolegom. U našim srcima ostaju najljepša sjećanja i divne uspomene na našega Daniela."

Možda će te zanimati

Telegram

Imaš priču? Javi nam se!
Imaš priču, ekskluzivu ili jednostavno temu za koju bi se trebalo čuti? Javi nam se, a mi ti jamčimo anonimnost.
Pošalji priču
Imaš priču? Javi nam se!
Imaš priču, ekskluzivu ili jednostavno temu za koju bi se trebalo čuti? Javi nam se, a mi ti jamčimo anonimnost.
Pošalji priču

Izdvojeno

Regionalni portali