Utakmica visokog rizika / Policija privela pet navijača tijekom derbija Osijeka i Hajduka

Image
Foto: Miroslav Lelas/PIXSELL/Ilustracija

Privedena su četiri navijača NK Hajduka i jedan navijač NK Osijeka. U policiji ne preciziraju zbog kojih su prekršaja ili kaznenih djela privedeni navijači, već najavljuju da će, po završetku svih poduzetih radnji, uputiti priopćenje za javnost

3.2.2024.
21:44
Miroslav Lelas/PIXSELL/Ilustracija
VOYO logo

Pet navijača privedeno je u subotu, tijekom nogometne utakmice između Osijeka i Hajduka, na osječkom stadionu "Opus Arena", koju je policija ocijenila kao utakmicu visokog rizika, izvijestio je MUP na društvenoj mreži "X".

Privedena su četiri navijača NK Hajduka i jedan navijač NK Osijeka, a utakmicu je pratilo nešto više od 11 tisuća navijača, od čega 622 gostujuća. U policiji ne preciziraju zbog kojih su prekršaja ili kaznenih djela privedeni navijači, već najavljuju da će, po završetku svih poduzetih radnji, uputiti priopćenje za javnost.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

S obzirom da je ovaj susret HNL-a proglašen utakmicom visokog rizika policija prije utakmice pozvala navijače da se pridržavaju odredbi Zakona o sprječavanju nereda na športskim natjecanjima i Zakona o prekršajima protiv javnog reda i mira.

Iz policije su priopćili kako se poziv navijačima odnosi posebice na neprimjereno skandiranje, konzumaciju alkohola i uporabu pirotehnike te pozvali navijače na fer, korektno i sportsko navijanje bez rasističkog i diskriminatornog skandiranja prije, za vrijeme i nakon utakmice.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

POGLEDAJTE VIDEO: Sadio, sušio, prerađivao, pakirao pa prodavao: Policija pronašala u kući u Dubravi čak 3 laboratorija za uzgoj marihuane

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
ksw 96
Gledaj uživo 20.7. od 20 sati
VOYO logo