Play ponuda

TEŠKO PRETUČEN: / Diler koji je zgazio policajca i prosipao drogu skupo platio opiranje uhićenju

Image
Foto: PIXSELL, Miranda Cikotić
14.6.2016.
8:38
PIXSELL, Miranda Cikotić
Play ponuda

Prema izjavama njegovih branitelja, Dokić (39), kojemu je nadimak Medo, došao je na ispitivanje s gotovo zatvorena oba oka od krvnih podljeva, brojnim hematomima i podljevima po cijeloj glavi te tijelu, a rekao je nadležnom zamjeniku ODO-a i da je ranjen iz vatrenog oružja odnosno da ima prostrijelnu ranu lijeve potkoljenice.

O svemu, doznaje Slobodna, postoji navodno i medicinska dokumentacija, što znači da su ga policajci odveli u bolnicu, a sve su njegove ozljede snimljene kamerom i dokumentirane.

Dokić je zamjeniku koji ga je ispitivao pokazao sve ozljede, a jedino nije skidao zavoj s potkoljenice za koju tvrdi da je prostrijeljena.

Image
NEVIĐENA POTJERA ZA DILEROM: /

Solinski kriminalac pokušao je tijekom bijega dvaput pregaziti istog policajca

Image
NEVIĐENA POTJERA ZA DILEROM: /

Solinski kriminalac pokušao je tijekom bijega dvaput pregaziti istog policajca

Opirao se uhićenju

Iz splitske policije su u ponedjeljak kratko potvrdili kako je točno da je prilikom postupanja, s obzirom na cijelu situaciju, bilo uporabe sredstava prisile i vezivanja, no opovrgavaju da je došlo do uporabe vatrenog oružja.

"Obavještavamo vas da su policijski službenici prilikom postupanja prema 39-godišnjaku, a nakon njegova bijega i prouzročene prometne nesreće, nad njim zbog pružanja aktivnog otpora prilikom uhićenja, sprečavanja bijega i prisile prema policijskim službenicima, upotrijebili sredstva prisile (tjelesna snaga i sredstva za vezivanje).

Međutim, tom prilikom nije došlo do uporabe vatrenog oružja. Odmah nakon uporabe sredstava prisile 39-godišnjaku je pružena liječnička pomoć te je utvrđeno da ima lakše tjelesne ozljede, nakon čega je nad njim nastavljeno provođenje kriminalističkog istraživanja. Valja napomenuti da on nije imao primjedbi na postupanje policijskih službenika, niti je u liječničkoj dokumentaciji konstatirano da je zadobio ozljedu nastalu pucanjem iz vatrenog oružja", stoji u odgovoru splitske policije.

Odbijeno jamstvo

Nakon ispitivanja na ODO-u, istražna sutkinja Županijskog suda u Splitu odredila mu je jednomjesečni istražni zatvor, i to zbog mogućnosti utjecaja na svjedoke i opasnosti od ponavljanja djela.

Iako je obrana ponudila jamstvo od 100 tisuća kuna, istražna sutkinja ga nije prihvatila. Obrana je podnijela žalbu na njeno rješenje o određivanju istražnog zatvora.

Više puta osuđivan

Dokić je, inače, u prosincu 2012. godine odlukom Vrhovnog suda pravomoćno bio osuđen na sedam godina zatvora zbog dilanja u 17-članoj organizaciji koja je "pala" u ljeto 2008. godine u sklopu velike policijske akcije "Parangal".

USKOK ih je tada teretio da su prodali 26 kilograma heroina i zaradili oko pet milijuna kuna. Šef grupe bio je Goran Svalina koji je dobio 14 godina i 10 mjeseci dok je njegov brat Joško osuđen na 11 godina zatvora.

Ubrzo nakon toga Medo je ponovno osuđen, i to na sedam mjeseci zatvora za pokušaj nanošenja teških tjelesnih ozljeda i oduzimanja vozila.

Naime, u svibnju 2007. godine u kafiću u Svačićevoj ulici nekoliko je puta staklenom bocom udario po sljepoočici i tjemenu Anđelka O. Nakon što mu je bocom razbio glavu, Dokić je ušao u njegov parkirani rover i odvezao se prema Solinu, piše Slobodna Dalmacija.

Play ponuda
Play ponuda