Play ponuda

'TATA, VISIMO NAOPAČKE. ZEZNUO SAM. OPROSTI': / Vozačev otac otkrio detalje stravične nesreće u Zagrebu

Image
Foto: Facebook

Nakon obavljenog očevida, mladi je vozač prekršajno prijavljen zbog izazivanja prometne nesreće te vožnje neprilagođenom brzinom

5.9.2019.
9:16
Facebook
Play ponuda

"Tata, sletio sam sa Sljemenske ceste. Negdje peti, šesti zavoj. Ne znam gdje sam. Visimo naopačke. Zeznuo sam. Oprosti", riječi su koje je u 2.02 sata nakon ponoći u srijedu preko telefona izgovorio M. Š. (19) svojemu ocu. Ubrzo je uslijedila vrlo zahtjevna intervencija zagrebačkih vatrogasaca na Sljemenu, koji su iz 20-metarske provalije spašavali vozača i njegova suputnika D. K. (18).

Image
MILIMETRI OD SMRTI: /

AUTO SLETIO SA SLJEMENSKE CESTE I OSTAO VISJETI NAD PROVALIJOM! Vatrogasci spasili dvoje ljudi

Image
MILIMETRI OD SMRTI: /

AUTO SLETIO SA SLJEMENSKE CESTE I OSTAO VISJETI NAD PROVALIJOM! Vatrogasci spasili dvoje ljudi

Dvojica prijatelja, koji su večer proveli u ugodnom druženju na Vidikovcu, na sreću su prošla sa samo lakšim ozljedama u obliku masnica, dok će luksuzni Mercedes, inače vrijedan oko 40.000 eura, na otpad, piše Jutarnji list.

Protiv vozača prekršajna prijava

Nakon obavljenog očevida, mladi je vozač prekršajno prijavljen zbog izazivanja prometne nesreće te vožnje neprilagođenom brzinom, za što je propisano 500 kuna novčane kazne.

"Sin i prijatelj su, hvala Bogu, dobro. Otpušteni su iz bolnice, na redu su kontrole. Tu večer su bili na vidikovcu. Kad su krenuli doma, sin mi je rekao da mu je u jednom trenutku na cestu istrčala srna pa je skrenuo uz sam rub ceste gdje je bilo nešto šodera, a kad je htio ispraviti kotače, automobil je proklizao i počeo se prevrtati. Pet, šest puta se okrenuo i zaustavio ispred nekog debla uz rizik daljnjeg propadanja", ispričao je vozačev otac za Jutarnji list.

Spasio ih jak automobil?

Vozač navodno nije vozio više od 40 km/h, a koban je bio tzv. francuski zavoj. Vatrogasci su mladiće izvukli van uz pomoć užadi. Lociranje automobila, kaže vozačev otac, nije bilo jednostavno, čega je bio svjestan i vozač pa su zarobljeni mladići, dok ih nisu uočili, imali upaljene žmigavce i trubili.

"Donekle se osjećam krivim jer sam sinu dao automobil koji je želio, ali realno govoreći, da je vozilo bilo neko slabije, možda dečki danas ne bi bili živi. Nadam se da je to sinu životna škola za ubuduće jer sam mu nebrojeno puta ponovio da kao vozač odgovara i za živote drugih. Spasilo ih je i to što su bili vezani pojasevima. Vatrogasci su sjajno odradili posao. Spasili su živote dvoje djece koja će im cijeli život biti zahvalna", zaključio je za Jutarnji list otac vozača, naglasivši kako sa sinom nikada nije imao problema.

Play ponuda
Play ponuda