'TATA JE NA RESPIRATORU, A NETKO ISKORIŠTAVA SITUACIJU': / Pacijentu u KB Dubrava ukrali novčanik, digli i 10.000 kuna s kartice?

Obitelj Ljubomira Mrđe otkrila je da je netko s njegove kartice podigao dva puta po 5000 kuna i kupio cipele u jednoj trgovini dok je on ležao na respiratoru u KB Dubrava

19.1.2021.
22:10
Matija Habljak/PIXSELL
Imaš priču? Javi nam se!Pošalji priču

Ljubomir Mrđa je 65-godišnji Zagrepčanin koji je prošle srijede završio na respiratoru u KB Dubrava. No, njegov sin Goran pita se gdje je završio očev novčanik i kreditna kartica s koje je podignuto 10.300 kuna. On pojašnjava kako je prije polaska u bolnicu obukao oca i novčanik s dokumentima i karticom zatvorio u unutarnjem džepu jakne.

"Majka se u nekom trenu u subotu sjetila i njegova novčanika. Poslala me sa svojom karticom, jer oboje imaju punomoć za račun onog drugog, da na bankomat odem provjeriti stanje. Ustanovili smo da nešto nije u redu i u banci onda doznali da je s računa dvaput, 14. i 15. siječnja, podignuto po 5000 kuna, u Garden Mallu, odnosno u Sesvetama. Kupljene su i cipele u trgovini. Odmah sam sve prijavio policiji", ispričao je Goran Mrđa za 24sata.

Nije bilo ni jakne

U nedjelju je posjetio oca. Novčanik nije našao, a nije ni siguran da je ono što je vidio njegova jakna. "Tata je na respiratoru i, ako netko iskorištava situaciju, to je strašno", ogorčen je Goran.

Ravnatelj KB Dubrava, Ivica Lukšić potvrdio je da je cijeli slučaj prijavljen policiji. Dodao je da je Mrđa pri dolasku u bolnicu bio pri svijesti te je primljen na odjel pulmologije. Istaknuo je kako se, prema bolničkom protokolu, popisuju stvari samo onih pacijenata koji su bez svijesti ili su smješteni u Primarni respiratorni intenzivistički centar. No, kasnije su sve njegove stvari popisane, ali ne i novčanik.

"Dalje je sve stvar policije. To je najviše što mi u ovom trenutku možemo. Pacijent je na respiratoru, izjavu ne može dati, naravno. Ako se doista ustanovi da je riječ o krađi, to je kazneno djelo za koje će netko i odgovarati", ističe ravnatelj.

'Postoji mogućnost pogreške'

Bolnica ima prostoriju za osobne stvari pacijenata, koje se popisuju i spremaju u zasebne vreće. Kako dnevno dobivaju po 30 do 40 novih pacijenata, a isto toliko ih i otpuštaju, Lukšić ističe da postoji mogućnost pogreške, ali da krađu dosad nisu imali. Zagrebačka policija je potvrdila da je 16. siječnja dobila prijavu te da je istraga u tijeku.

Možda će te zanimati

Telegram

Imaš priču? Javi nam se!
Imaš priču, ekskluzivu ili jednostavno temu za koju bi se trebalo čuti? Javi nam se, a mi ti jamčimo anonimnost.
Pošalji priču
Zaštitne maske za lice troslojne - 50 komada
22,12kn55kn
Mekane i udobne, pružaju zaštitu od 95%.
Imaš priču? Javi nam se!
Imaš priču, ekskluzivu ili jednostavno temu za koju bi se trebalo čuti? Javi nam se, a mi ti jamčimo anonimnost.
Pošalji priču

Izdvojeno

Regionalni portali