Osumnjičena 80-godišnjakinja je nakon događaja koji je prouzročila odvezena u bolnicu te je nakon liječničke obrade uhićena radi provođenja kriminalističkog istraživanja

Policijski službenici PP Omiš proveli su kriminalističko istraživanje nad 80-godišnjakinjom za koju se sumnja da je u ponedjeljak oko 11:40 sati izazvala požar u stubištu stambene zgrade.

Na adresi Četvrt Žarka Dražojevića stavila je plinsku bocu ispred vrata jednog od stanova te potom otvorila ventil nakon čega je iscureni plin potpalila šibicama. PU splitsko-dalmatinska izvijestila je da su u požaru oštećena dva stana i štubište zgrade te se procjenjuje da je nastala velika materijalna šteta.

Vatrogasci ugasili požar

Osumnjičena 80-godišnjakinja je nakon događaja koji je prouzročila odvezena u bolnicu te je nakon liječničke obrade uhićena radi provođenja kriminalističkog istraživanja.

"Odmah nakon primljene dojave o požaru na mjesto događaja stigla su dvojica policijskih službenika Policijske postaje Omiš. Jedan od njih je odmah pristupio evakuaciji stanara zgrade dok je drugi policijski službenik, unatoč opasnosti koja mu je prijetila po vlastiti život, protupožarnim aparatom ugasio vatru koja je izbijala iz plinske boce i osigurao da ne dođe do većeg požara odnosno eksplozije", priopćila je policija.

Vatrogasci su požar ugasili u potpunosti, a 80-godišnjakinja je nakon provedenog kriminalističkog istraživanja predana pritvorskom nadzorniku, uz kaznenu prijavu za Dovođenje u opasnost života i imovine općeopasnom radnjom ili sredstvom.