TRAŽI SE BJEGUNAC / Zagrebački silovatelj pasa izbjegavao je suđenje; Prije zastare će mu suditi u odsutnosti

Zaposleniku Europskog parlamenta Ivoru I. sudit će se u odsutnosti zbog silovanja i mučenja pasa

14.6.2021.
15:21

Budući da tjeralice za 45-godišnjim Ivorom I. nisu urodile plodom, tročlano vijeće Općinskog kaznenog suda u Zagrebu odlučilo je suditi mu u odsutnosti zbog seksualnog zlostavljanja svojih pasa i razmjenjivanja zoofilskog sadržaja na internetu, javlja Jutarnji. Optuženik je inače djelatnik Europskog parlamenta koji živi u Belgiji te cijelo vrijeme ignorira hrvatsko pravosuđe.

Sud je odlučio reagirati, jer 21. rujna nastupa zastara u ovom slučaju, a ako do jeseni donesu prvostupanjsku presudu, optužnica iz 2016. se produljuje na još dvije godine. Općinski kazneni sud je još 18. ožujka ove godine Ivoru I. odredio istražni zatvor, da bi 29. ožujka bila raspisana centralna tjeralica, a potom 6. travnja i Europski uhidbeni nalog.

Vješto izbjegava suđenje

Inače, na početku suđenja je Ivor I. putem branitelja tražio zatvaranje suđenja za javnost, a kako je taj zahtjev bio odbijen, dostavio je medicinsku dokumentaciju u kojoj navodi da se liječi od depresije i PTSP-a te da mu je zbog novinara stresno dolaziti na suđenje. Tek 2019. je sud zatražio vještačenje dokumentacije i utvrdio da je on raspravno sposoban.

No, u sudnici se nikad nije pojavio unatoč tome što ga je belgijska policija zatekla na adresi stanovanja i uručila mu poziv za suđenje u ruke. On je jednostavno odlučio ignorirati proces, zbog čega su i izdane tjeralice.

Tražili pedofile našli zoofila

Na zlodjela Ivora I. Ravnateljstvo policije je slučajno nabasalo u srpnju 2015. kada su radili na hvatanju pedofila, koji su na platformi TOR razmjenjivali dječju pornografiju i savjete kako iskoristiti djecu. Među tim podacima otkrili su i hrpu fotografija sa životinjama u eksplicitnim pozama te ubrzo ustanovili da su one poslane sa zagrebačke Knežije, iz sjedišta tvrtke Ivora I.

U pretresu stana, policija je pronašla dva izmučena i ozlijeđena rodezijska goniča, 111 DVD-a i CD-a s eksplicitnim sadržajem, računalo, dva mobitela i memorijske kartice, dok je Ivor I. uhićen tek 22. rujna. Otkriveno je i kako je koristio najmanje pet adresa elektroničke pošte za primanje i slanje gnjusnih sadržaja.

Trajne posljedice na psima

Optužnica ga tereti da je od 2009. pa do uhićenja na različitim adresama u Hrvatskoj seksualno općio sa ženkom rodezijskog goniča te joj uskraćivao hranu i vodu te joj pobuđivao reflekse koji je potiču da dopusti fizičko maltretiranje. Veterinarski vještak je utvrdio da je ženka bila psihički i fizički zlostavljana te da će nanesene ozljede trajno utjecati na život i zdravlje. Ivor I. nikad nije odgovorio na optužbe, ali je pokušao skinuti krivnju sa sebe.

"Smatram da se psima stanje pogoršalo nakon što su poslani u prihvatilište. Ženka je lošeg gojnog stanja zbog lažne trudnoće, a oštećenja kože su posljedica infekcija zbog višestrukih alergija", pravdao se još dok je bio smješten u remetinečkom pritvoru.

Silovatelj pasa dosad nije kazneno evidentiran, ali je zato dobio sedam prekršajnih prijava zbog različitih razloga. Tužiteljstvo zbog mučenja i silovanja dva psa traži godinu dana zatvora.

Možda će te zanimati

Telegram

Imaš priču? Javi nam se!
Imaš priču, ekskluzivu ili jednostavno temu za koju bi se trebalo čuti? Javi nam se, a mi ti jamčimo anonimnost.
Pošalji priču
Imaš priču? Javi nam se!
Imaš priču, ekskluzivu ili jednostavno temu za koju bi se trebalo čuti? Javi nam se, a mi ti jamčimo anonimnost.
Pošalji priču

Izdvojeno

Regionalni portali