OŠTETIO BRODOGRADILIŠTE LEDA ZA 3,2 MILIJUNA KUNA / Sisački poduzetnik prijavljen zbog krađe opreme kako bi financirao tvrtke s kojima je povezan

Image
Foto: Grgo Jelavic/PIXSELL

Sisački poduzetnik Nandor Rajšli je zakinuo vlastito brodogradilište kako bi namakao korist drugim tvrtkama

21.7.2021.
13:17
Grgo Jelavic/PIXSELL
VOYO logo

Dubrovačko-neretvanska policija prijavila je u srijedu sisačkog poduzetnika Nandora Rajšlija (43) osumnjičenog za malverzacije kojim je oštetio korčulansko brodogradilište Leda za više od 3,2 milijuna kuna, doznaje Hina iz izvora bliskih istrazi.

Policija je, ne priopćivši identitet i naziv brodogradilišta u kojem je osumnjičenik jedini član uprave, izvijestila kako se Rajšli sumnjiči da je od kraja 2015. do kraja 2019. na različite načine otuđio i oštetio imovinu brodogradilišta kako bi pribavio protupravnu imovinsku korist tvrtkama, obrtima i odvjetničkim društvima s kojim je povezan vlasničkim odnosima, upravljačkim funkcijama i obiteljskim vezama.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Rajšlija policija sumnjiči da je željezni otpad nastao rezanjem trupa broda u vlasništvu Lede prodavao kao imovinu druge tvrtke čiji je bio jedini vlasnik te da je lažnim računima plaćao i uplaćivao novac tvrtki u svojem vlasništvu i obrtu u vlasništvu svoje nevjenčane supruge. Uz to, Rajšli je novcem brodogradilišta navodno plaćao inozemne odvjetničke usluge koje su pružene drugim pravnim osobama, dok je pružene usluge oštećenog brodogradilišta naplaćivao putem druge dvije tvrtke s kojima je bio vlasnički povezan.

Rajšli je, ističe PU dubrovačko-neretvanska, prijavljen zbog zlouporabe povjerenja u gospodarskom poslovanju, krivotvorenja službene ili poslovne isprave i povrede vođenja trgovačkih i poslovnih knjiga.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
ksw 96
Gledaj uživo 20.7. od 20 sati
VOYO logo