NA CESTI OSTALA TORBA / RTL u Sv. Ivanu Zelini gdje je auto naletio na djevojčicu: 'Istrčala je'. Doznajemo: Životno je ugrožena

Kako neslužbeno doznajemo vozač od 27 godina koji nije imao alkohola u krvi naletio je na djevojčicu koja se vraćala iz škole

24.5.2024.
15:13
VOYO logo

Nova nesreća na cestama, a nastradalo je, ponovno, dijete koje se vraćalo iz škole. Osmogodišnja djevojčica teško je ozlijeđena nakon što je na nju u Svetom Ivanu Zelini, osobnim automobilom naletio muškarac. Nesreća se dogodila oko podneva u blizini policijske postaje, a neslužbeno vozač nije bio pod utjecajem alkohola. Djevojčica je s ozljedom glave prevezena u KBC Zagreb i nalazi se na jedinici intenzivnog liječenja.

RTL-ovi reporteri na mjestu su nesreće i preko Zagrebačke ulice u središtu mjesta razvučena je policijska traka. Na ulici je i dalje školska torba koju je očito imala djevojčica. Razgovarali smo s bratom vozača koji je vozilom naletio na djevojčicu. Tvrdi da je malena istrčala pred automobil. No to policija tek treba utvrditi.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Djevojčica je u teškom stanju, po život opasnom stanju , ali zbrinuta je ovdje kod nas u hitnoj pomoći zatim je primljena kod nas u jedinicu intenzivnog liječenja na pedijatriju i tamo je za sad u ovakvom stanju u kakvom može bit. Stabilnom, ali po život opasnom stanju jer je ozljeda teška", kazao je pedijatar u KBC Zagreb Toni Matić.

Na pitanje hoće li biti potrebna operacija kazao je:
"Kako stvari za sad trenutno u ovom trenutku stoje trenutno nije potrebna nikakva veća operacija tako da nadam se da će tako i ostati ali i vrijeme će pokazati" istaknuo je pedijatar.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Nesreća se mogla spriječiti

Reporter RTL-a Danas Borko Brunović koji prati slučaj na terenu izvijestio je o najnovijim informacijama:
"Policijski očevid je upravo završen i tek će se kasnije znati kako je došlo do nesreće, a nesreća se dogodila u najprometnijoj, središnjoj ulici u Sv. Ivanu Zeleni. Kako neslužbeno dizanjem vozač od 27 godina je naletio na djevojčicu koja se vraćala iz škole. Svjedokinja koja je prva pomogla djevojčici nam je rekla da se sve dogodilo vrlo brzo, da je djevojčica podletjela pod auto i da se vozač jednostavno nije uspio zaustaviti.
Vozač je tenutno u policiji a kako neslužbeno doznajemo nije imao alkohola u krvi. A je li vozio prebrzo znat će se nakon završetak očevida. No ova se nesreća , kažu ljudi s kojima sam razgovarao, mogla spriječiti. Na ovom mjestu je već bilo nekoliko prometnih nesreća. Kažu nam da je cesta jako skliska, da vozači ovdje brzo voze. Kažu da su više puta tražili uspornike, da se nešto napravi ali da nitko nije reagirao. Kažu da i kao u Dugom Selu ovdje često prolaze kamionom, samim središtem sv. ivana Zeline i da je samo bilo pitanje vremena da će se ovako nešto dogoditi. Još ne znamo uzroke i detalje nesreće".

Image
VELIKA TUGA /

Potresna ispovijest liječnika koji je spašavao djevojčicu: 'Dao sam sve od sebe. Umrla mi je na rukama'

Image
VELIKA TUGA /

Potresna ispovijest liječnika koji je spašavao djevojčicu: 'Dao sam sve od sebe. Umrla mi je na rukama'

"Jako sklizak kolnik, i uvijek na tom zavoju čim padne malo kiše malo lošiji vozači se uopće ne znaju snaći. Čak i ja se nekad znam pokliznuti sa 40 na sat", kazao je Grgur Vučko iz Svetog Ivana Zeline

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Navodno postoje nadzorne kamere koje bi mogle poslužiti u utvrđivanju činjenica.

Podsjetimo, ovo je već drugi slučaj naleta automobila na dijete. Prije nekoliko dana u Dugom Selu vozač kamiona također je naletio na osmogodišnju djevojčicu koja je bila na putu do škole. Preminula je na mjestu nesreće.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

POGLEDAJTE VIDEO: Osobni automobil naletio je na djevojčicu (8). Ima ozljede glave, u bolnici je

FON
Gledaj od 27.srpnja
VOYO logo