Priveden šibenski konzultant i revizor

13.1.2010.
0:36
Imaš priču? Javi nam se!Pošalji priču

Rezultat je to višemjesečnog kriminalističkog istraživanja Policijske uprave šibensko-kninske nad više fizičkih i pravnih osoba s područja Šibenika, Vodica, Knina i Kistanja. Šibenska policija uputila je i kaznene prijave protiv dvije pravne osobe s područja Knina i Šibenika, a zbog počinjenog kaznenog djela 'Zlouporaba ovlasti u gospodarskom poslovanju' u svezi Zakona o odgovornosti pravnih osoba za kaznena djela, priopćeno je iz PU šibensko-kninske, piše Slobodna Dalmacija.

U opsežnom kriminalističkom istraživanju PU Šibensko-kninske u suradnji s drugim tijelima Državne uprave utvrđeno je da je osumnjičeni 49-godišnjak u vremenu od 2007.g. do kraja 2008.g. u svojstvu odgovorne osobe više tvrtki, s ciljem pribavljanja znatne imovinske koristi za pravne osobe čiji je bio zastupnik, lažnim prikazivanjem činjenica i knjigovodstvenim provođenjem službenih isprava sa neistinitim sadržajem, doveo u zabludu oštećene pravne i fizičke osobe.

Istovremenim svojstvom odgovorne osobe u više tvrtki s područja Kistanja, Knina i Šibenika, a posebice koristeći se obavljanjem knjigovodstvenih usluga istim tvrtkama od strane tvrtke i obrta u vlasništvu svoje supruge, 49-godišnji Šibenčanin je u vremenu od 2007.g. do kraja 2008.g., prikrivanjem pribavljanja protupravne imovinske koristi od preostalih odgovornih osoba i vlasnika oštećene tvrtke iz Kistanja, na štetu imovine te tvrtke, njenih odgovornih osoba i banke, ishodio namjenski kredit većeg iznosa, čiji je većinski dio sredstva u iznosu od oko 2,5 milijuna kuna nenamjenski iskoristio i uplatio u korist svoje tvrtke s područja Knina.

Tijekom 2008.g., pak, sačinjavanjem i nalaganjem knjigovodstvenog provođenja više službenih isprava neistinitog sadržaja iskazivao je nepostojeće dužničko-vjerovničke odnose između više tvrtki, za tvrtku iz Šibenika, čiji je bio zastupnik, ostvario je protupravnu imovinsku korist u iznosu od oko 2,6 milijuna kuna.

Kriminalističko istraživanje se nastavlja u cilju utvrđivanja i drugih kaznenih djela koja su moguće počinjena od strane osumnjičenog i drugih fizičkih i pravnih osoba.

Iako policija ne navodi o kome se radi, Slobodna Dalamcija piše da je privedeni zapravo Boris Lambaša, diplomirani ekonomist iz Šibenika, savjetnik u financijama i menadžmentu, ovlašteni revizor i konzultant HAMAG-a, predsjednik Regionalne udruge poduzetnika, te nekadašnji stečajni upravitelj propalih tvrtki 'Slobodna plovidba' i 'Šibenka'.

Možda će te zanimati

Telegram

Imaš priču? Javi nam se!
Imaš priču, ekskluzivu ili jednostavno temu za koju bi se trebalo čuti? Javi nam se, a mi ti jamčimo anonimnost.
Pošalji priču
Zaštitne maske za lice troslojne - 50 komada
22,12kn55kn
Mekane i udobne, pružaju zaštitu od 95%.
Imaš priču? Javi nam se!
Imaš priču, ekskluzivu ili jednostavno temu za koju bi se trebalo čuti? Javi nam se, a mi ti jamčimo anonimnost.
Pošalji priču

Izdvojeno

Regionalni portali