PREREZANE KOČNICE, ZAPALJENA ŠTALA, PRIJETNJE SMRĆU... / Nakon što su srušile učenika, učiteljicama je život postao pakao

Dvije učiteljice iz Osnovne škole u Velikoj Ludini kod Popovače, S. C. (39) i B. T.

25.9.2016.
18:25
OŠ Ludina

Nakon što je 14-godišnji učenik zbog četiri zaključene jedinice pao razred, uslijedio je niz strašnih kaznenih djela u inače mirnim mjestima Potoku i Vidrenjaku u okolici Popovače gdje žive učiteljice, piše Jutarnji list.

Majka učenika uhićena, pa puštena

Prema policijskoj kaznenoj prijavi, učiteljica B.T. dobila je 10. lipnja SMS-poruku s prijetnjom smrću, da bi sljedećeg dana, vozeći se automobilom na posao, shvatila da joj kočnice ne rade. Mehaničar joj je rekao da je crijevo kočnice bilo prerezano.

Njezina kolegica S.C. koja s roditeljima živi u susjednom selu, doživjela je slično iskustvo kada je u noći 7. rujna netko zapalio sjenik na imanju gdje živi s roditeljima, a šteta je procijenjena na 300.000 kuna. Prema riječima njezine majke, u požaru koji je izbio usred noći do temelja je izgorio sjenik u kojem je bilo dvije tone zobi, drvo i sijeno, a pukom srećom konji su te večeri bili privezani u dvorištu.

Za spomenuta nedjela osumnjičena je i uhićena 35-godišnja Josipa U. O., majka učenika koji je zbog četiri negativne zaključene ocjene pao razred. Nju je, međutim, kutinska policija pustila već sljedećeg dana zbog manjka dokaza i otada je, prema riječima njezinog brata, u lošem stanju i na liječničkim pretragama.

Učenikov ujak i baka odbacuju optužbe

Brat osumnjičene, Robert, za Jutarnji je rekao da je policija privela i njega, njihova brata te majku.

"Pokupili su nas 20. rujna u 7 sati i odveli u postaju, a da nam nisu rekli razlog. Znam da sam nevin. Odmah sam tražio poligraf. Znam što znači biti kriv, u mladosti sam krao nekoliko puta. Prava riječ za to je kokošarenje. Proveo sam u zatvoru dvije godine. Odradio sam i 700 sati dobrotvornog rada. Zatvorski dani su mi prisjeli. Lekciju sam itekako naučio i to sam ponovio policiji. Znam da sam im zbog svoje prošlosti odmah na tapeti, ali nemam veze ni sa čim", kazao je brat osumnjičene i ujak 'srušenog' učenika.

Njihova mati i baka također kaže da sa spomenutim nedjelima nemaju veze i da joj se život pretvorio u košmar zbog čega je na terapiji.

"Moj unuk jednostavno ne voli učiti"

"Tjedan dana prije uhićenja čula sam na ulici da djeca viču: "Udovičići su banda koja hara". To nismo ozbiljno shvaćali sve dok nas u srijedu ujutro nisu priveli u kutinsku policijsku postaju. Tamo je krenula tortura s pitanjima na poligrafu jesam li u životu ikad ikome poželjela zlo, jesam li pronevjerila novac u svoju korist, a protiv države... Kakve veze imaju ta pitanja s kaznenim djelima za koja se tereti moja kći koja, sigurna sam, s time nema veze. Znate, Josipin sin, odnosno moj stariji unuk, jednostavno ne voli učiti. Mi smo kao obitelj nemoćni. Ima četiri jedinice. I nije jedino dijete u školi koje ih ima i koje je palo godinu", govori majka osumnjičene Josipe koju istražitelji pokušavaju povezati s prijetnjama smrću jednoj od dviju učiteljica.

"Poligraf je zaplesao jer sam bila uznemirena"

Majka prvoosumnjičene i baka 'palog' učenika kazala je za Jutarnji kako se grozi prijetnji koje joj se stavljaju na teret.

"Inspektorica me pitala jesam li u tim prijetnjama nazvala unukovu učiteljicu kujom s troje kopiladi. Pa ja se tih riječi grozim, a zamislite, poligraf je tog trena zaplesao k’o lud, ali samo zato jer sam uznemirena od cijelog događanja. U toj se školi, znate, bave tuđim poslovima umjesto da se bave đacima. Kćer su mi zvali u školu samo kad su mi unuci bili nestašni, ali ne i radi ocjena i da se posavjetujemo kako im pomoći u učenju. Gdje ste čuli da razrednica ruši vlastitog đaka", kazala je majka osumnjičene.

Na kraju je znakovito dodala: "Pa jel' problem bio dati dvojku?

Možda će te zanimati

Telegram

Imaš priču? Javi nam se!
Imaš priču, ekskluzivu ili jednostavno temu za koju bi se trebalo čuti? Javi nam se, a mi ti jamčimo anonimnost.
Pošalji priču
Imaš priču? Javi nam se!
Imaš priču, ekskluzivu ili jednostavno temu za koju bi se trebalo čuti? Javi nam se, a mi ti jamčimo anonimnost.
Pošalji priču

Izdvojeno

Regionalni portali