Play ponuda

PREKO INTERNETA JU NAGOVORILA DA JOJ POŠALJE NOVAC PA DA KUPE BITCOINE: / Porečanku prevarila za nekoliko desetaka tisuća kuna

Image

Kako je nepoznata osoba i dalje tražila od 74-godišnjakinje uplate, a žena nije znala gdje je završio novac koji je uplatila,

11.11.2019.
15:21
Play ponuda

Policija u Poreču zaprimila je prijavu 74-godišnje žene da je prevarena za nekoliko desetaka tisuća kuna. Kako javlja PU istarska, žena je 24. listopada na društvenoj mreži stupila u kontakt s nepoznatom osobom, koja ju je nagovorila da joj pošalje novac kako bi za nju mogla kupovati kripto valutu bitcoin.

Budući da transakcije nisu uspjele, nepoznata osoba nagovorila je 74-godišnjakinju da ode u Zagreb te da na uređaju u trgovačkom centru uplati novac, što je žena u nekoliko navrata učinila. Kako je nepoznata osoba i dalje tražila od 74-godišnjakinje uplate, a žena nije znala gdje je završio novac koji je uplatila, shvatila je da je prevarena te je događaj odlučila prijaviti policiji.

Policijski službenici utvrđuju sve okolnosti događaja, a Policijska uprava istarska upozorava građane da budu oprezni i da prije nego nekom uplate novac, provjere njegov identitet. Također PU istarska savjetuje da o navedenom upozore i starije članove svojih obitelji, s obzirom na to da starije osobe, zbog odmakle životne dobi, češće postaju žrtve različitih prijevara.

Image
LJUDI, NISTE NIŠTA DOBILI NI OSVOJILI! /

Psihologinja otkriva zašto su Hrvati naivni i uplaćuju novac na sumnjive račune

Image
LJUDI, NISTE NIŠTA DOBILI NI OSVOJILI! /

Psihologinja otkriva zašto su Hrvati naivni i uplaćuju novac na sumnjive račune

Play ponuda
Play ponuda