POŽAR NA MURTERU: / U brodogradilištu Marina Vinci noćas izgorjela jedrilica u vlasništvu Austrijanca

Požar je iz još neutvrđenog razloga izbio na drvenoj jedrilici dužine 20 metara čiji je vlasnik državljanin Austrije.

7.7.2019.
11:15
PIXSELL / ilustracija, Dino Stanin
Imaš priču? Javi nam se!Pošalji priču

U brodogradilištu Marina Vinci u Murteru, u noći od subote na nedjelju izbio je požar na brodici, kojeg su ubrzo ugasili pripadnici Javne vatrogasne postrojbe, na plovilu nije bilo nikoga i nitko nije ozlijeđen, priopćeno je u nedjelju iz Ministarstva mora, prometa i infrastrukture.

Dojava o požaru stigla je oko 1,45 sat u MRCC Rijeka, o čemu je obaviještena nadležna Lučka kapetanija Šibenik, a na intervenciju su odmah otišli pripadnici JVP-a i nadležne Policijske postaje. Nakon gašenja požara vatrogasci su postavili plutajuće brane uokolo opožarene brodice.

Gašenje bilo otežano zbog goriva u brodici

Prema prvim rezultatima očevida, kojeg su proveli službenici šibenske Lučke kapetanije, požar je iz za sada neutvrđenog razloga izbio na drvenoj jedrilici, imena 'Georgia 2', dužine 20 metara čiji je vlasnik G.M., državljanin Austrije. Nadgrađe jedrilice najvećim dijelom je opožareno, dok je trup relativno neoštećen jer je bio u moru.

Tijekom požara na brodici nije bilo nikoga, ali je gašenje bilo otežano, jer je u brodskim spremnicima preostalo pogonskoga goriva. S obzirom da je brodica cijelo vrijeme boravila na pokretnome lučkom liftu, i on je također djelomično oštećen u požaru. Točni uzroci nesreće i razina štete utvrdit će se daljnjom istragom Lučke kapetanije Šibenik.

Možda će te zanimati

Telegram

Imaš priču? Javi nam se!
Imaš priču, ekskluzivu ili jednostavno temu za koju bi se trebalo čuti? Javi nam se, a mi ti jamčimo anonimnost.
Pošalji priču
Imaš priču? Javi nam se!
Imaš priču, ekskluzivu ili jednostavno temu za koju bi se trebalo čuti? Javi nam se, a mi ti jamčimo anonimnost.
Pošalji priču

Izdvojeno

Izdvojeno

Regionalni portali