BUKTINJA POHARALA FARMU / Strašan požar progutao imanje u Staroj Ploščici; Izgorjeli strojevi, životinje...: 'Jedva krpaš kraj s krajem i onda ovo'

Šeta nastala požarom je oko 600.000 kuna, no vlasnik farme će teško nadoknaditi izgubljeno, jer ništa nije bilo osigurano

17.9.2021.
15:55
DVD Štefanje
Imaš priču? Javi nam se!Pošalji priču

Sedam krava i bikova, četiri svinje te nekoliko poljoprivrednih strojeva i bala sijena izgorjelo je u požaru gospodarskog objekta koji je u četvrtak oko 16 sati izbio u jednom objektu na imanju obitelji Marinković u Staroj Ploščici.

Policija je izvijestila kako je požar izbio tijekom sušenja 10 tona suncokreta, a vatrenu stihiju su obuzdavali pripadnici DVD-a iz Ivanske, Štefanja i Trnovitičkog Popovca. Točan uzrok požara još nije utvrđen, no vlasnik imanja, Mladen Marinković je za MojPortal objasnio što se dogodilo.

"Sušili smo suncokret i žurili se da sve stignemo napraviti prije kiše. Bila je velika vlaga, negdje oko 30 posto. Izgleda da je sušenje unutar sušare stalo, dok se grijao tek jedan dio i od te silne vlage, nastao je požar koji se brzo proširio. Suncokret u sebi ima puno ulja tako da je bilo teško spasiti išta. Ja u tim trenucima nisam bio kod kuće, otišao sam silirati na polje. Doma su bili supruga, kćer i zet. Čim su opazili dim, zvali su vatrogasce, no ubrzo je sve bilo u plamenu", opisao je Marinković.

Šteta je ogromna

Dodao je kako je njegov zet pohitao spasiti sve što se može i krenuo izvlačiti poljoprivredne strojeve. No, unatoč brzini i trudu, sušara, preša i najmanje 11 životinja pretvoreni su u pepeo.

"Šteta je ogromna, svi smo u šoku. Neću zaboraviti trenutak kada sam se vraćao s polja i vidio oblak crnog dima. Zapalila se nafta oko sušare jer na naftu sušim poljoprivredne kulture", napominje Marinković te dodaje kako su u sušari te oko nje bile bačve s ukupno 1000 litara nafte.

Nitko nije ozlijeđen

Osim vatrogasaca, u pomoć su priskočili i susjedi. Sreća je što nitko nije ozlijeđen, ali i što se vatra nije proširila na staju s 20 muznih krava. No, šteta iznosi oko 600.000 kuna, a Marinkovići će je teško nadoknaditi. Naime, ništa od spaljenoga nije bilo osigurano.

"Mučiš se, radiš, jedva krpaš kraj s krajem na toj poljoprivredi i onda ti se nešto ovakvo dogodi. Što reći na sve?", pita se vlasnik OPG-a te ponovno napominje kako je sreća da nitko nije stradao.

Možda će te zanimati

Telegram

Imaš priču? Javi nam se!
Imaš priču, ekskluzivu ili jednostavno temu za koju bi se trebalo čuti? Javi nam se, a mi ti jamčimo anonimnost.
Pošalji priču
Imaš priču? Javi nam se!
Imaš priču, ekskluzivu ili jednostavno temu za koju bi se trebalo čuti? Javi nam se, a mi ti jamčimo anonimnost.
Pošalji priču

Izdvojeno

Regionalni portali