OGLAS

objavljeni detalji / Potvrđena optužnica protiv zaštitara za ubojstvo Sablje u noćnom klubu, ali i za kolegu koji mu je pomogao

Image
Foto: Neva Zganec/PIXSELL

Zagrebačko Županijsko državno odvjetništvo u optužnici navodi da je Knego kao voditelj zaštitara, 22. travnja 2023. oko 4,20 sati u noćnom klubu, nakon sukoba Sablje i jednog gosta, ispalio iz pištolja nekoliko hitaca u Sablju koji je preminuo na mjestu događaja

30.11.2023.
15:46
Neva Zganec/PIXSELL
VOYO logo

Optužno vijeće zagrebačkog Županijskog suda u četvrtak je potvrdilo optužnicu protiv zaštitara Kristijana Knege kojega terete za ubojstvo Tomislava Sablje u zagrebačkom noćnom klubu Ritz te protiv bivšeg policajca Doriana Mrakovića optuženog za pomaganje u tom ubojstvu.

Zagrebačko Županijsko državno odvjetništvo u optužnici navodi da je Knego kao voditelj zaštitara, 22. travnja 2023. oko 4,20 sati u noćnom klubu, nakon sukoba Sablje i jednog gosta, ispalio iz pištolja nekoliko hitaca u Sablju koji je preminuo na mjestu događaja.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Uz to, Knegu terete da je zatražio od Mrakovića, koji je u klubu radio kao zaštitar, da mu iz automobila donese svoj pištolj što je Mraković i učinio ''pristajući da prvookrivljenik tijekom sukoba usmrti oštećenika''.

Image
pu splitsko-dalmatinska /

Pijani mladić (23) pucao iz pištolja pred kafićem u Dalmaciji pa se odupirao uhićenju

Image
pu splitsko-dalmatinska /

Pijani mladić (23) pucao iz pištolja pred kafićem u Dalmaciji pa se odupirao uhićenju

Mediji su ranije izvijestili da je Knego, zaštitar Bilić-Erića, ispalio hice iz pištolja kojeg mu je donio Mraković, suspendirani policajac koji je 'na crno' redario u Ritzu na zagrebačkoj Trešnjevci. Mraković je, dodaju, došao nekoliko sati kasnije u policiju kojoj je predao oba pištolja.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Ubijeni Sabljo bio je Uskokov optuženik iz akcije Tebra zbog krijumčarenja gotovo 16 tona marihuane, a optuživalo ga se i za organizirano paljenje automobila i pripremu fizičkih napada na čelnike Dinama, kao i za iznudu nad Lukom Ivančićem, unukom prve hrvatske državne revizorice Šime Krasić koji je također imao problema sa zakonom.

POGLEDAJTE VIDEO: Hamas ga je natjerao da gleda snimke ubojstava: 'Svaki put kada bi dijete plakalo, prijetili su mu pištoljem'

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Brak na prvu
Dosje Jarak
Hell's kitchen
Obiteljske tajne
Prevarantice
default_cta
Poseta
Love Island: All stars
Bicemo prvaci sveta
San snova
Pakao pod morem
default_cta
U klinču
Tjelesna straža
Korgi
Megadance
Maša i medvjed
default_cta
Ljubavna zamka
John wick 2
VOYO logo