POTRESAN VIDEO DVOJICE MANIJAKA S A1 IZAZVAO ZGRAŽANJE, JAVIO SE I SUDSKI VJEŠTAK: / 'Ovo je pokušaj ubostva s predumišljajem'

Stalni sudski vještak za cestovni promet Goran Husinec prokomentirao je snimku opasne vožnje na autocesti A1 koja se pojavila na Facebooku

27.8.2019.
17:44
Screenshot: Facebook
Imaš priču? Javi nam se!Pošalji priču

Na snimci objavljenoj jučer na Facebook stranici "Prometne zgode i nezgode" vidi se kako se dvojica vozača na autocesti A1 kod Posedarja pokušavaju "nadmudrivati", ne mareći za sigurnost, jer se u jednom trenutku čini kako jedan vozač pokušava izgurati drugoga s ceste.

Svoj komentar na ovaj incident dao je i stalni sudski vještak za cestovni promet, Goran Husinec, koji je za Vijesti.hr rekao kako "u predmetnom slučaju nedvojbeno postoje elementi kaznenog djela 'pokušaj ubojstva sa predumišljajem' od strane oba vozača sudionika cestovnog sukoba".

Svjestan potencijalnog stradavanja

Iz snimke je Husinec zaključio kako je vozač automobila namjerno naglo zakočio kako bi prisilio vozača kombija na naglo kočenje. Dodaje kako je vozač bio svjestan da kombi lako postane nestabilan pri takvom kočenju, zbog čega je lako moglo doći do udara u ogradu te stradavanja vozača i putnika ako ih je bilo.

Upozorava da se nakon toga vozač kombija nastavio obračunavati umjesto da je usporio i nazvao policiju.

Prekoračio nužnu obranu

"Obračun je nastavljen na način da je vozač kombija napadom svojim vozilom pokušao izgurati osobno vozilo sa ceste čime je prekoračio nužnu obranu, jer je opasna situacija za njega bila prestala. Na taj način vozač kombija je po mojem mišljenju napravio isto kazneno djelo jer je vrlo dobro znao da je njegovo vozilo teže i veće te da vrlo lako može namjerno povrijediti i usmrtiti vozača osobnog vozila i putnike u njemu, ako ih je bilo", zaključio je Husinec.

Možda će te zanimati

Telegram

Imaš priču? Javi nam se!
Imaš priču, ekskluzivu ili jednostavno temu za koju bi se trebalo čuti? Javi nam se, a mi ti jamčimo anonimnost.
Pošalji priču
Imaš priču? Javi nam se!
Imaš priču, ekskluzivu ili jednostavno temu za koju bi se trebalo čuti? Javi nam se, a mi ti jamčimo anonimnost.
Pošalji priču

Izdvojeno

Regionalni portali