22. ožujka 2021. godine u 12.50 sati, prilikom redovne kontrole i postaje prometne policije zaustavljen je osobni automobil zagrebačkih registarskih oznaka kojim je upravljao 36-godišnjak, a kretao se Miroševečkom cestom u smjeru juga. Dolaskom do raskrižja sa Sunekovim odvojkom zaustavili su ga policijski službenici.

Vozaču je ponuđeno preliminarno testiranje na prisutnost opojnih sredstava koje je prihvatio te je test pokazao da je pozitivan na THC. Dalje mu je ponuđeno vađenje krvi i urina što je odbio. Nakon pregleda obavljenog liječničkog pregleda, vozač je smješten u Jedinicu za zadržavanje i prepratu te potom doveden na Općinski prekršajni sud u Zagrebu.

Sud ga je proglasio krivim te izrekao novčanu kaznu u iznosu od 7300 kuna ujedno mu je izrečena i zaštitna mjera zabrane upravljanja motornim vozilom „B“ kategorije u trajanju jednog mjeseca, izvijestili su iz PU zagrebačke.

Državljanin BiH proizvodio marihuanu

Policijski službenici Policijske uprave zagrebačke dovršili su kriminalističko istraživanje nad državljaninom Bosne i Hercegovine starosti 21 godinu zbog sumnje u počinjenje kaznenog djela „Neovlaštena proizvodnja i promet drogama“.

Provedenim kriminalističkim istraživanjem utvrđeno da je osumnjičeni protivno odredbama članka 3. Zakona o suzbijanju zlouporabe droga s ciljem proizvodnje i preprodaje marihuane stanu u kojem boravi na području Trešnjevke, uporabom uređaja za emitiranje svjetlosti te uređaja za ventilaciju stvorio uvjete za umjetni uzgoj bilja u kojima je sadio marihuanu te ju, sumnja se dalje preprodavao.

Naime, 23. ožujka 2021. godine pretragom stana kojim se koristi osumnjičeni pronađeno je ukupno 609 grama marihuane pakirane u 23 staklenke i dvije plastične vrećice, 250 grama lišća marihuane te digitalna vaga za precizno mjerenje mase s tragovima droge, improvizirani laboratorij za uzgoj marihuane sa sustavom za ventilaciju i osvjetljavanje te određeni novčani iznos za koji se sumnja da je pribavljen prodajom droge.

Nakon dovršenog kriminalističkog istraživanja osumnjičeni je predan pritvorskom nadzorniku dok je kaznena prijava podnijeta Općinskom državnom odvjetništvu u Zagrebu, izvijestili su iz PU zagrebačke.