PARADOKS U SLUČAJU KOJI JE POTRESAO HRVATSKU: / Roditelji pretukli curicu, a sada bi mogli odlučivati o doniranju njenih organa

Roditeljima preminule pretučene djevojčice nije oduzeta roditeljska skrb, zbog čega bi uprava bolnice,

4.4.2021.
20:51
Imaš priču? Javi nam se!Pošalji priču

Teško pretučena dvoipolgodišnja djevojčica iz Nove Gradiške, preminula je nakon četiri dana borbe za život u Klinici za dječje bolesti u Zagrebu. Ozljede glave koje su joj nanijeli roditelji, bile su preteške i nastupila je moždana smrt.

Paradoksalna situacija

No, njena bi smrt nekome mogla značiti život. Naime, uprava bolnice, Ministarstvo zdravstva i Ministarstvo socijalne skrbi razmatraju mogućnost doniranja njenih organa. U ovom slučaju to je paradoksalna situacija.

Galerija

Naime, roditeljima osumnjičenima za povredu prava djeteta i teško premlaćivanje nije oduzeta roditeljska skrb. To znači da bi se od njih trebala tražiti i suglasnost za doniranje organa, piše Dnevnik.hr. Ipak druga je opcija da sud po hitnom postupku odredi skrbnike koji bi onda o tome odlučivali. No, rasplet situacije bi trebao biti poznat tijekom ponedjeljka.

Posljednji oproštaj

Za to vrijeme, ispred bolnice su se brojni građani oprostili od djevojčice nepoznata imena, paleći svijeće i ostavljajući plišane igračke i krunice. Neki su se molili, a neki su ostavljali i poruke. "Malena, ti si naša princeza, naša djevojčica i mi te volimo. Mi smo svi tvoji roditelji i u našim si srcima ovoga Uskrsa, u našim si molitvama. Ozdravi, voli te tvoja majka - cijela Hrvatska", piše u jednoj poruci.

Možda će te zanimati

Telegram

Imaš priču? Javi nam se!
Imaš priču, ekskluzivu ili jednostavno temu za koju bi se trebalo čuti? Javi nam se, a mi ti jamčimo anonimnost.
Pošalji priču
Imaš priču? Javi nam se!
Imaš priču, ekskluzivu ili jednostavno temu za koju bi se trebalo čuti? Javi nam se, a mi ti jamčimo anonimnost.
Pošalji priču

Izdvojeno

Izdvojeno

Regionalni portali