Play ponuda

INCIDENT IZ VREMENA LOCKDOWNA / Izrečena presuda ocu i sinu za napad na novinarku ispred crkve na Sirobuji: Krivi su, ali ne idu u zatvor

Image
Foto: screenshot / RTL

Antonio Čukušić dobio je osam mjeseci zatvora za dva kaznena djela, a novinarki mora platiti i 3000 kuna koliko vrijedi mobitel kojeg joj je uništio, a njegov otac dobio je sedam mjeseci zatvora

7.11.2022.
14:38
screenshot / RTL
Play ponuda

Bilo je to na Uskrs 2020. godine, u vrijeme strogih protuepidemijskih mjera i zabrane javnih okupljanja zbog covida-19, kada je u crkvi na splitskoj Sirobuji napadnuta novinarka Dalmatinskog portala Živana Šušak Živković. Protiv oca i sina, tada 53-godišnjaka i 21-godišnjaka, podignuta je optužnica kojom ih se teretilo da su novinarku - koja je došla izvještavati o uskršnjoj misi kontroverznog svećenika Josipa Delaša za vrijeme lockdowna - udarili, izgurali iz crkve i prepriječili joj ulaz.

Sada im je, pišu 24 sata, izrečena nepravomoćna kazna - rad za opće dobro.

Image
PROCURILA NOVA SNIMKA KAOSA NA SPLITSKOJ MISI: /

Vjernik naganjao novinarku po crkvi i urlao za njom

Image
PROCURILA NOVA SNIMKA KAOSA NA SPLITSKOJ MISI: /

Vjernik naganjao novinarku po crkvi i urlao za njom

Za jedan dan zatvora - dva sata rada za opće dobro

Nakon što je prošloga tjedna ispitao sve svjedoke, sudac Tomislav Zlodre danas je krivima proglasio Tončija i Antonija Ćukušića za napad na novinarku. Antonio Čukušić dobio je osam mjeseci zatvora za dva kaznena djela, a novinarki mora platiti i 3000 kuna koliko vrijedi mobitel kojeg joj je uništio. Njegov otac Tonči dobio je sedam mjeseci zatvora. Obojici će kazna zatvora biti zamijenjena radom za opće dobro, i to dva sata rada za jedan dan zatvora. Napadnuta novinarka kazala je da su ročišta bila mučna i da se na njima osjećala kao da nije žrtva.

"Drago mi je da je poslana jača poruka da je takvo ponašanje neprihvatljivo. Nikad više i nikom više, ne samo novinarima, nego bilo kome tko obavlja svoj posao, nema potrebe da je izložen bilo kojoj vrsti nasilja. Voljela bih da se momku od 24 godine, koji je prema presudi nasrnuo na mene, da ga se vrati na pravi put", kazala je.

Svjedok: 'Bio je to udar na Boga, don Josip je novi Stepinac'

Stariji Čukušić tvrdi, pak, da nema niti jednog dokaza da su on i sin počinili ono što im je stavljeno na teret.

"Kako bi vi reagirali da nasilno ulazim u vašu kuću. Mi smo unutra bili, imali rukavice i masku. Vidjeli ste koliko nas je bilo u crkvi", kazao je.

A jedan od svjedoka, Cvitko Maleš, kazao je da je tog dana već bio u crkvi kada je čuo galamu i vidio gužvu pred ulazom u crkvu, ali ne i prvookrivljenog Čukušića. Taj svjedok, ni manje ni više, smatra da je ovo suđenje bilo - udar na Boga. Za svećenika, don Josipa Delaša, kazao je da ga smatra "Alojzijem Stepincem ovog doba".

Play ponuda
Play ponuda