OGLAS

VINKO ZULIM / Optužen bivši načelnik Segeta: Na ručkove i večere spiskao više od 40 tisuća eura općinskog novca

Image
Foto: Marko Lukunic/PIXSELL

Zulim je optužen da je od početka siječnja 2017. godine do konca 2018. godine općinskim novcem plaćao račune u ugostiteljskim objektima u iznosu od gotovo 41 tisuću eura

1.12.2023.
13:04
Marko Lukunic/PIXSELL
VOYO logo

USKOK je, nakon provedene istrage, pred Županijskim sudom u Splitu podignuo optužnicu protiv Vinka Zulima, nekadašnjeg načelnika Općine Seget zbog zlouporabe položaja i ovlasti te krivotvorenja službene/poslovne isprave, objavili su.

Naime, terete ga da je od početka siječnja 2017. do 31. prosinca 2018. godine, dok je bio načelnik, sredstvima iz proračuna Općine plaćao račune u ugostiteljskim objektima na području Segeta Donjeg, Segeta Vranjice, Boraje i Šibenika. I to ne u službene, već privatne svrhe.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Nadalje se okrivljeniku stavlja na teret da je na pojedinim ispostavljenim računima neistinito navodio svrhu ugošćivanja te je svojim potpisom odobravao isplatu, slijedom čega su ovlašteni djelatnici Općine plaćali te račune. Ujedno je naložio da se iz proračunskih sredstava Općine podmire troškovi proslave za postignute rezultate na lokalnim izborima, iako za to nije bilo osnove."

Zulim je tako, navodi USKOK, oštetio Općinu za ukupno 40.864,42 eura.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

POGLEDAJTE VIDEO: Rang lista najjačih hrvatskih žderača javnog novca! Po valuti lokalnih političara Vinko Zulim potrošio 425 janjaca

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Azbuka našeg života
Love Island: All stars
Brak na prvu
Hell's kitchen
Dosje Jarak
default_cta
Poseta
Obiteljske tajne
Opake djeveruše
San snova
Priča o čarobnjaku
default_cta
Zbrka u uredu
Ljubavna zamka
Trener ubojica
VOYO logo