Play ponuda

Opljačkao me, uništio mi život i ostavio me s bebom koju ne priznaje

shimmer fallback
14.2.2014.
10:50
Play ponuda

Ta trideset četverogodišnja profesorica engleskog i njemačkog jezika, koja ima i djevojčicu iz braka iza sebe, na svijet donijela zdravo čedo, no nije sretna nego potpuno utučena osoba. Zbog kratke veze u kojoj je bila sa, shvatila je kasnije, velikim prevarantom, grcat će u dugovima najmanje deset godina!

'Upoznala sam ga preko Fejsa'

Već je policiji podnijela kaznenu prijavu protiv njega za krađu, utaju, lažno predstavljanje i pronevjeru, a u Matičnom uredu podnijela zahtjev za utvrđivanje očinstva, jer on već neko vrijeme, kaže profesorica, ima novu djevojku, a nju i bebu je potpuno zaboravio, te se nada u dogledno vrijeme barem kakvoj-takvoj naknadi za uzdržavanje djeteta, kojom će možda moći pokrivati ratu kredita koji joj je skrivio.

Mlada profesorica svoju priču dala je novinarima Slobodne Dalmacije.

"Upoznala sam ga preko prokletog Fejsa na kojemu me vrebao, pretpostavljam i druge žrtve slične meni, razvedene žene u nekim ranjivim fazama u životu. Doznao je da sam sama, i da mi je otac bolestan, a kad smo se našli na jednoj vrlo ugodnoj kavi, svesrdno mi je obećao pomoć oko pronalaska smještaja u odgovarajućem domu za oca (koji je u međuvremenu preminuo), te se ponudio mojoj majci pomoći oko legalizacije kuće kod Vrgorca.

Tisuće i tisuće kuna isparile

Tu počinju prijevare: majci je uzeo dokumente i pet tisuća kuna, a ništa nije napravio; postupak za legalizaciju, nedavno smo doznali i šokirali se, uopće nije pokrenut! Mojem ocu se zdravlje pogoršavalo, on mi je u tim trenucima bio velika podrška, ali i istodobno uzeo dvije kreditne kartice s limitom na svakoj do 35 tisuća kuna, za koje je rekao da su blokirane i da će mi on to riješiti jer radi u Erste banci. On inače uopće ne radi u toj banci, a ne znam je li ikad igdje radio, niti koja mu je stručna sprema. Preko nekih privatnih veza doznala sam da ima NKV stupanj naobrazbe", priča profesorica puna gorčine i nastavlja.

"Te blokirane kartice on je, međutim, uredno peglao za razne potrebe: mojim novcem je kupovao hranu, odjeću, išao na izlete u Sarajevo, točio gorivo, častio društvo... U društvu je govorio da su mu to službene kartice od banke u kojoj, kao, radi. Danas, s dvoje male djece strepim svaki dan od neke nove ovrhe. Nemam ni za mlijeko", kaže suznih očiju.

Milijuni eura samo što nisu 'sjeli'

"Stalno je pričao o nekim svojim velikim investicijama, nasljedstvu u milijunskih iznosima u eurima, o svojoj navodnoj autopraonici, wellnessu u Lici, poslovima po bivšoj Jugoslaviji i drugom, a stalno je zapravo trošio moj novac", kaže profesorica te dodaje da je do kobnog susreta s varalicom s Fejsa pristojno živjela od profesorske plaće, budući da predaje engleski jezik u osnovnoj školi.

"A onda mi jednog dana servirao priču da čeka to golemo nasljedstvo. Milijuni eura još nisu navodno legli na njegov račun jer je blokiran, pa mu treba mala financijska injekcija samo za deblokadu. Tako sam u jednoj banci podigla kredit u visini 85 tisuća kuna i dala mu novac. Od studenoga prošle godine, kad sam ja već bila u ozbiljnoj trudnoći a on došao do mojeg novca, skroz se promijenio. Iz čista mira bi urlao na mene na telefon, govorio da ga pustim na miru i ne naganjam, zbog čega su me ljudi oko njega i djevojke koje je tuđim novcem čašćavao doživljavali kao luđakinju koja ga naganja i opsjeda. A ja sam ga zvala da mi barem vrati moj novac", završila je profesorica priču i briznula u plač.

Play ponuda
Play ponuda