DORH navodi da je Merima organizirala napad na Željka jer je njezinom suprugu tih dana prodaja borova išla bolje nego njoj, a prodavali su u blizini jedno drugog

Protiv pet osoba podignuta je optužnica zbog nanošenja teških tjelesnih ozljeda, čemu je kumovao krvavi obračun oko prodaje borova prije prošlog Božića. Kada su sve činjenice isplivale na površinu, vidi se koliko je slučaj nevjerojatan.

Kako prenosi Danica.hr, optužnica je podignuta protiv Bjelovarčanke Merime (33) s prebivalištem u Zagrebu, ali i i 21-godišnjeg Borne iz Kupinovca, 21-godišnjeg Ivana iz Lasovca i 23-godišnjeg Đanija iz Velikih Zdenaca. Također, optužnica je podignuta i protiv 41-godišnje Danijele, majke troje djece iz Koprivničkih Brega.

Merima je naložila četvorki da 18. prosinca 2020. oko 20:35 sati fizički napadne i ozlijedi 44-godišnjeg Željka i njegova nećaka Tomislava. Napad u kojem je Željko zadobio teške tjelesne ozljede dogodio se na raskrižju Martićeve i Heinzlove u Zagrebu. Inače, Merima je Željkova supruga.

Cipelarili Željka i na njega i nećaka bacali metalne stalke

DORH navodi da je Merima organizirala napad na Željka jer je njezinom suprugu tih dana prodaja borova išla bolje nego njoj, a prodavali su u blizini jedno drugoga. Danijela je prva nasrnula na Željka i počela ga udarati rukama po tijelu i glavi te mu govorila da je on kriv što su izgubili 7.000 kuna. Tada im je prišao Tomislav ne bi li spriječio daljnji napad na svog strica, piše Danica.hr.

Nakon toga su se i ostali umiješali. U optužnici stoji da je prvo Borna limenkom i šakama udarao Željka po glavi te da je čovjek pao na tlo. Dok je ležao Borna, Ivan i Đani nastavili su ga tući nogama po glavi i tijelu, a također su udarali i nećaka Tomislava.

"Đani je bacao metalne stalke prema Željku, dok je na Tomislava bacio izložbeni bor sa stalkom. Ivan je pak Željka snažno nogom udario u prsa, da bi nakon nekog vremena i Merima počela udarati supruga Željka rukama po tijelu, dok su u daljnjem fizičkom napadu spriječeni od strane policije", piše u optužnici.

STRAVIČNI OBITELJSKI OBRAČUN KOD ZAGREBA: Sin iz vatrenog oružja ubio oca, pucao u šogoricu

'Upalio je motorku!'

U napadu je Željko zadobio razderotine gornje vjeđe oka, krve podljeve kože čela, prijelom kosti očne šupljine i gornjočeljusne šupljine, razderotine sluznice donje usne, prijelom rebara i nosne kosti. Nećak Tomislav zadobio je krvni podljev kože glave i ostao je bez gornjeg centralnog sjekutića. Petorka napadača je uhićena, dok su stric i nećak završili u bolnici.

Za vrijeme istrage Merima se branila da je u braku sa Željkom i da ju je kobnog dana pljunuo i pljusnuo te da je onda došla Danijela koja je skočila na njega i da su tada pali na tlo. Merima je zanijekala da je sudjelovala u krvavom obračunu.

"Osim toga, mali je upalio motorku i zakačio Ivana po ruci", rekla je Merima misleći na nećaka Tomislava. Dalje na pitanja nije željela odgovarati.

Nećak: 'Ubili bi nas da nije došla policija'

Tomislav, nećak napadnutog Željka, potvrdio je tvrdnje iz optužnice. Kaže da je pokušao nazvati policiju, no da su mu napadači oteli mobitel. Veli da je ležao na tlu dok su ga mlatili i da je bio potpuno bespomoćan.

"Siguran sam da bi nas ubili da nije došla policija jer moja strina Merima niti u jednom trenutku nije pokušala zaustaviti ove muškarce u njihovom napadu", rekao je nećak. Željko je izjavio da je sukob počeo oko 21 sat kada je na lokaciju prodaje borova došla Danijela s trojicom muškaraca.

Kaže da ga je upravo ona počela tući i čupati mu kosu te da su joj se nakon toga pridružili ostali mladići, piše Danica.hr. "Dok sam ležao a tlu, tukli su me nekih desetak minuta po glavi i cijelom tijelu. U trenutku kada je počeo napad na mene, znam da je bila upaljena i motorka", rekao je Željko.

Za četvero napadača DORH traži posebne mjere, što znači zabranu približavanja i kontaktiranja sa Željkom. Za Merimu se nisu tražile mjere jer ona i dalje sa suprugom živi na istoj adresi u metropoli. Nije poznato u kakvim su odnosima nakon krvavog događaja, piše Danica.hr.