'BRAT JE NA LICU MJESTA UMRO' / Obitelji žrtava ispred bolnice u Slavonskom Brodu, a putnici opisuju nevjerojatne scene: 'Ispao sam s drugog kata autobusa, sa ženom'

Identitet dvoje poginulih u nesreći još nije utvrđen, a tijekom dana 26 lakše stradalih otpušteno je iz bolnice

26.7.2021.
20:36
Imaš priču? Javi nam se!Pošalji priču

Drilon Muji, jedan od putnika autobusa koji je sletio s autoceste kod Slavonskog Broda, za RTL je ispričao da je u Njemačkoj bio u posjetu ocu te da je putovao nazad kući. Kada se nesreća dogodila spavao je, a probudio ga je udarac i vriskovi drugih putnika.

"Kada sam otvorio oči, vidio sam da je netko razbio prozor autobusa i kroz njega izašao van, pa sam ga instinktivno slijedio. Kad sam izašao, pomislio sam ovo nije san. Počeo sam pomagati ljudima, neki su bili ozlijeđeni, neki s težim ozljedama, neki su već bili mrtvi", ispričao je Muji. 

Mnogi od njih putovali su kući na godišnji odmor. "Ispao sam s drugog kata autobusa, sa ženom. Sve je ispalo. Svi koji smo bili smo kroz prozor izletjeli van.  Ljudi nisu bili kući zbog pandemije po dvije godine i jako su se radovali, ali evo nisu stigli doma", kazao je Ramo Gashi

Izgubio kćer

Ispred bolnice u Slavonskom Brodu stigle su i shrvane obitelji žrtava. Arif Kikaj izgubio je svoju kćer, a sada čeka da iz bolnice iziđu njegovi unuci. "Kćer ima 37 godina, ima petero djece. Jedno je ostalo u Njemačkoj, ima 15 godina kći njezina, Četvero je bilo s njom, i sad su tu.. i što da kažem...", kazao je Kikaj.

Mnogo je onih koji čekaju informacije o transportu tijela poginulih. "Došao smo zbog obitelji svog brata, njegova žena i dva sina su ovdje na liječenju. Brat je na licu mjesta umro. Teško mi je i ne mogu više ništa reći", kazao je Sabri Rrustemi

Identitet dvoje poginulih u nesreći još nije utvrđen, a tijekom dana 26 lakše stradalih otpušteno je iz bolnice. Tamo se još uvijek nalazi 15 teže ozlijeđenih od kojih je dvoje na jedinici intenzivne njege. 

"To su teške tjelesne ozljede i teško je davati prognoze. Kod nekih su ozlijeđena dva ili više organskih sustava. Dobit će svu skrb, ponuđena su i liječenja u kliničkim bolničkim centrima i s njima  i obiteljima stradalih planirat ćemo daljnje liječenje", kazao je Josip Samardžić, ravnatelj OB Dr. Josip Benčević u Slavonskom Brodu.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Imaš priču? Javi nam se!Pošalji priču

Možda će te zanimati

Telegram

Imaš priču? Javi nam se!
Imaš priču, ekskluzivu ili jednostavno temu za koju bi se trebalo čuti? Javi nam se, a mi ti jamčimo anonimnost.
Pošalji priču
Zaštitne maske za lice troslojne - 50 komada
22,12kn55kn
Mekane i udobne, pružaju zaštitu od 95%.
Imaš priču? Javi nam se!
Imaš priču, ekskluzivu ili jednostavno temu za koju bi se trebalo čuti? Javi nam se, a mi ti jamčimo anonimnost.
Pošalji priču

Izdvojeno

Regionalni portali