NOVI DETALJI NARKO-LANCA: / I djeci prodavali drogu, zvali ih telefonom i nudili marihuanu, halucinogene gljive, speed...

Otkriveni su novi detalji o velikoj skupini dilera koja je prodavala drogu u Zagrebu i Zagorju, a među njihovim konzumentima i posrednicima bilo je i djece.

15.6.2016.
22:25
PIXSELL/Ilustracija, Grgo Jelavic
Imaš priču? Javi nam se!Pošalji priču

Riječ je o grupi koja je o ožujka do lipnja ove godine u Zagrebu i Stubičkim Toplicama preprodavala marihuanu, MDMA, speed, LSD i halucinogene gljive, a raskrinkani su u velikoj policijskoj akciji finaliziranoj prošli tjedan. Među uhićenima je bio i jedan maloljetnik, koji je očito ostvario kontakte s još mlađom djecom te ih uvukao u ovaj narko-lanac. Kupce su pronalazili i pred školama među djecom mlađom od 15 godina.

Cijena droge

Marihuanu su prodavali za 50 do 100 kuna po gramu, MDMA za 65 do 80 kuna po komadu, LSD za 70 kuna po komadu, dok je amfetamin postizao cijenu od 50 kuna po gramu.

Prodaju droge uglavnom su dogovorali putem telefona, a policija je na kraju uhvatila tu njihovi komunikaciju. Zabilježeno je tako da je između 8. ožujka i 8. lipnja jedan od uhićenih dilera u više navrata dogovorio prodaju marihuane, MDM-a, speeda, LSD-a i gljiva psilocibin s ukupno 18 osoba, dok je njegov kompanjon dogovorio prodaju s ukupno 27 osoba i dvoje djece. S još jednim djetetom, kao i 11 punoljetnih konzumenata kupoprodaju droge dogovorio je i treći uhićeni diler.

Čvrsti dokazi

Policajci su ušli u trag i kraku ovog dilerskog kanala u Oroslavlju, Stubičkim Toplicama, Zaboku i Krušljevom selu. Još se doduše ne zna odakle je marihuana nabavljana, no zato istražitelji imaju dokaze da je preprodavana u tom dijelu Zagorja.

Svi osumnjičeni dileri završili su u istražnom zatvoru u Remetincu, a istragu protiv njih dalje vodi Županijsko državno odvjetništvo u Zagrebu.

Možda će te zanimati

Telegram

Imaš priču? Javi nam se!
Imaš priču, ekskluzivu ili jednostavno temu za koju bi se trebalo čuti? Javi nam se, a mi ti jamčimo anonimnost.
Pošalji priču
Imaš priču? Javi nam se!
Imaš priču, ekskluzivu ili jednostavno temu za koju bi se trebalo čuti? Javi nam se, a mi ti jamčimo anonimnost.
Pošalji priču

Izdvojeno

Regionalni portali