'Neće se braniti šutnjom': Koga će još 'otkucati' Sapunar?

U Županijskom državnom odvjetništvu u Zagrebu počinje ispitivanje Josipa Sapunara. Sapunar je osumnjičen u sklopu afere HGK-HAC da je iz HAC-a izvukao više od pet milijuna eura.

21.10.2013.
9:32
Imaš priču? Javi nam se!Pošalji priču

"Šutnjom se neće braniti. Hoćemo li u ovom momentu izabrati kraću obranu, ovisi o njegovom fizičkom i psihičkom stanju jer je on cijeli dan jučer radio s njima. Nije se odmarao jer je izgleda išao po pretragama", kazao je Miljević.

U koga će Sapunar dalje pokazati prstom, još će se vidjeti, no sigurno je da mnogi mirno ne spavaju nakon što je izbila ova afera.

Bivši šef HAC-ovih financija dovodi se u vezu s "pranjem" više od pet milijuna eura preko tvrtki Igora Premilovca, koji je isplivao u slučaju HGK. Premilovac je navodno, prema pisanju tiska, priznao da je na austrijski račun njegove češke tvrtke Remorker, osim milijuna izvučenih iz Komore, sjedao i onaj HAC-ovih podizvođača za fiktivne ugovore. Te su tvrtke ispostavljale HAC-u račune za nepostojeće poslove, a HAC bi njima novac isplaćivao na austrijske račune čeških tvrtki.

Inače, Sapunar je prije tri godine bio uhićen zbog sumnji da je preko Fimi medije iz HAC-a izvlačio novac za crni fond HDZ-a. Podsjetimo, u tom je slučaju optužnica srušena zbog prekoračenih rokova, što predstavlja jedan od najvećih skandala Državnog odvjetništva.

Možda će te zanimati

Telegram

Imaš priču? Javi nam se!
Imaš priču, ekskluzivu ili jednostavno temu za koju bi se trebalo čuti? Javi nam se, a mi ti jamčimo anonimnost.
Pošalji priču
Imaš priču? Javi nam se!
Imaš priču, ekskluzivu ili jednostavno temu za koju bi se trebalo čuti? Javi nam se, a mi ti jamčimo anonimnost.
Pošalji priču

Izdvojeno

Regionalni portali