NAPADNUT ČUVAR BANDIĆEVA PSA I TAJNI: / 'Jesu li krenuli obračuni za stvarne nasljednike imovine i utjecaja Milana Bandića?'

Šetača Bandićeva psa Rudija, Dragutina Ferenčaka, nakon svađe je odgurnuo 50-godišnjak nakon čega je pao i zadobio teške ozljede, no postoje tvrdnje da je napadača bilo i više

25.3.2021.
7:35
Imaš priču? Javi nam se!Pošalji priču

Dragutin Ferenčak bivši je hrvač u kuloarima poznat kao čuvar psa i gradonačelnikovih tajni. Na svome je zadatku, šetnji psa pokojnog Milana Bandića, svega nekoliko dana nakon njegova sprovoda, zadobio teške ozljede. Njega je u Kušlanovoj ulici 8. ožujka napao 50-godišnjak.

"Muškarac u dobi od 50 godina došao je do 68-godišnjaka koji je šetao psa te ga odgurnuo, uslijed čega je 68-godišnjak pao na tlo. Naknadno je zatražio liječničku pomoć u KB-u Sveti Duh, gdje je utvrđeno da je teško ozlijeđen i u tijeku je utvrđivanje okolnosti događaja", objavila je policija dan nakon incidenta.

Napalo ga više osoba?

Istraga o ovom događaju još uvijek traje, no Jutarnji neslužbeno doznaje, da su povod svemu bile nesuglasice između dvojice Bandićevih štovatelja. One su se ubrzo pretvorile u svađu bogatu psovkama, da bi Ferenčak psećim povodcem udario 50-godišnjaka, koji je navodno kontrolor u jednoj gradskoj tvrtki. Ovaj je uzvratio odgurivanjem u kojem je Ferenčak pao i udario glavom. Nije poznato što je u tom okršaju bilo sa zlatnim retriverom Rudijem.

Tu je vijest, popraćenu fotografijama pretučenog Ferenčaka, na Facebooku objavio Marin Vlahović. U objavi je napisao da su navodno tri osobe napale Ferenčaka te da je njihov identitet poznat. Uz to, naveo je da je pseći povodac napadačima poslužio kao oružje. Dodao je da slučaj nije prijavljen policiji te se upitao jesu li već počeli obračuni među nasljednicima imovine i utjecaja pokojnog gradonačelnika. Bandićevi susjedi su u šoku.

Susjedi u šoku

"Prvi mi je to glas, ali znam da njega i Rudija nekoliko jutra zaredom nisam vidjela u uobičajenoj šetnji, a nekoliko dana poslije Dragec je imao zamotanu glavu. Pomislila sam da mu je pao komad fasade sa zgrade, ali ga nisam pitala jer se zna uznemiriti kad se zabada u njegovu privatnost", rekla je za Jutarnji jedna stanarka Bužanove.

Možda će te zanimati

Telegram

Imaš priču? Javi nam se!
Imaš priču, ekskluzivu ili jednostavno temu za koju bi se trebalo čuti? Javi nam se, a mi ti jamčimo anonimnost.
Pošalji priču
Zaštitne maske za lice troslojne - 50 komada
22,12kn55kn
Mekane i udobne, pružaju zaštitu od 95%.
Imaš priču? Javi nam se!
Imaš priču, ekskluzivu ili jednostavno temu za koju bi se trebalo čuti? Javi nam se, a mi ti jamčimo anonimnost.
Pošalji priču

Izdvojeno

Regionalni portali