NAGRAĐIVANI INSPEKTOR IZ STANA DILERA 'POKUPIO' 20 TISUĆA KUNA: / Sad mu prijeti zatvor: 'Ne znam zašto je ovako glupo postupio'

9. travnja inspektori 2. PP Split uhitili su 51-godišnjeg splitskog dilera koji je, nakon uhićenja, otkrio da u stanu ima nešto novca, a neslužbeno se doznaje da se radi o 20 tisuća kuna.

12.4.2021.
23:01
Imaš priču? Javi nam se!Pošalji priču

U petak, 9. travnja, inspektori Druge policijske postaje Split uhitili su u Ulici Antuna Branka Šimića 51-godišnjeg Dinu D., koji im je prema službenom izviješću, dragovoljno predao tri smotuljka speeda te su na osnovi toga od suca istrage splitskog Županijskog suda zatražili, a potom i dobili nalog za pretragu njegova stana. U njegovom stanu pronađeno je 78 grama marihuane, 635 komada ecstasyja i 1107 grama speeda. Osumnjičeni Dino D. priveden je pritvorskom nadzorniku nakon kriminalističkog istraživanja, a potom i sucu istrage.

No, reakcija 37-godišnjeg splitskog policijskog inspektora, nakon uhićenja splitskog dilera, mogla bi ga stajati posla, istražnog zatvora ali i zatvorske kazne za zloupotrebu položaja i ovlasti, piše Slobodna Dalmacija.

Prema neslužbenim informacijama, 51-godišnji Dino D. svom je odvjetniku, šokiran nakon uhićenja, rekao da je u stanu ostalo novca te da će mu to trebati. Razgovor između osumnjičenika i njegova odvjetnika čuli su policajci koji su ga čuvali te su odmah tu informaciju javili kolegama koji su bili u prvoj pretrazi stana u kojoj su pronašli samo drogu. Policajci su se, dakle, po dojavi kolega, uputili ponovno u stan u Šimićevoj te im je tamo ženska osoba koja je imala ključeve stana rekla kako je jedan njihov kolega već bio tu, rekavši joj da nisu do kraja završili pretragu te ju je potom zamolio da mu otvori stan kako bi on dovršio pretragu.

Policajci iz 2. PP podnijeli su službenu prijavu nakon što su detaljno pretražili stan i utvrdili da novcu nema ni traga, a prema pisanju Slobodne, u cijelu priču uključio se i USKOK.

37-godišnji nagrađivani policijski inspektor iz Policijske uprave iz stražnjeg je dijela naslona trosjeda u dnevnoj sobi, zalijepljeno za naslon i skriveno ispod navlake s patent zatvaračem, izvukao skrivenu veću količinu novca, a navodno se radi o svoti od najmanje 20 tisuća kuna.

Novac odnio majci uhićenog

Policajci su, nakon saznanja da navedeni policajac nije prijavio da je u pretrazi stana Dine D. pronađen novac, pretražili policajčev stan i automobil koji koristi, no novac nije pronađen. Daljnjom kriminalističkom obradom utvrđeno je da je policajac novac odnio majci uhićenog dilera te je kod nje i pronađena veća svota novca, doznaje Slobodna. Policajac je, kako piše Slobodna, kontaktirao sa svojim dobrim poznanikom, uhićenim dilerom, nakon što je uhićen te mu je otkrio za novac u stanu. Uhićeni Dino D. poželio je da policajac uzme novac i preda ga njegovoj majci.

"Ne znam što mu je bilo, zašto je ovako glupo postupio, ne mogu vjerovati. Radi se o izvanrednom policajcu koji dugo radi, neustrašivom i hrabrom čovjeku koji je mnoge kriminalce i dilere spremio iza rešetaka i ne mogu niti zamisliti da njemu sad prijeti ista sudbina", rekao je jedan od kolega osumnjičenog policijskog inspektora.

Njegova dosad uzorna karijera dobila je veliku mrlju, a doznaje se da će USKOK od suca istrage tražiti određivanje istražnog zatvora zbog postojanja "osobitih okolnosti koje upućuju na opasnost da će uništiti, sakriti, izmijeniti ili krivotvoriti dokaze ili tragove važne za kazneni postupak ili da će ometati kazneni postupak utjecajem na svjedoke, vještake, sudionike ili prikrivače", piše Slobodna Dalmacija.

Možda će te zanimati

Telegram

Imaš priču? Javi nam se!
Imaš priču, ekskluzivu ili jednostavno temu za koju bi se trebalo čuti? Javi nam se, a mi ti jamčimo anonimnost.
Pošalji priču
Imaš priču? Javi nam se!
Imaš priču, ekskluzivu ili jednostavno temu za koju bi se trebalo čuti? Javi nam se, a mi ti jamčimo anonimnost.
Pošalji priču

Izdvojeno

Regionalni portali