Play ponuda

Lopovi plinskom bocom digli u zrak bankomat

shimmer fallback

U četvrtak ujutro oko 3.15 sati u samom središtu Mihovljana u Zagorju, nepoznati počinitelji su digli u zrak bankomart Zagrebačke banke koji se nalazi u sklopu trgovine mješovite robe.

21.4.2011.
12:48
Play ponuda

Nepoznati počinitelji su se najvjerojatnije poslužili bocom plina ugljičnog dioksida koji se koristi pri zavarivanju, i raznijeli bankomat. Uz potpuno uništeni bankomat, razbijena su i stakla izloga te je uništeno i podosta robe koja se nalazila na policama dućana. Stradali su frižideri, škrinje i ostali inventar koji se nalazio u trgovini.

Vlasnik trgovine mješovitom robom Petar Čehulić kazao je kako je jaku eksploziju prvi čuo susjed koji je odmah obavijestio policiju. Susjed je izašao van, i vidio automobil koji je odjurio s mjesta događaja, no nije uspio vidjeti o kakvom je automobilu riječ. Čehuliću su dojavu o eksploziji prvi pokušali priopćiti djelatnici zaštitarske tvrtke Sokol Marić u 3.59 sati ujutro, no, kaže, nije se javljao jer je mislio da ga zovu i zafrkavaju kakvi prijatelji iz kleti.

"Na zalihi sam imao robe od 150.000 kuna i vjerojatno je više od pola robe uništeno. Uništen je i inventar, prozori, vrata su iskrivljena i ne daju se otvarati, tako da je samo meni pričinjena materijalna šteta od stotinjak tisuća kuna. Zadnjih nekoliko dana rasvjeta u središtu Mihovljana nije gorjela, možda su si razbojnici pripremali teren. Inače, bankomat u Mihovljanu pune svake srijede, no mislim da ga jučer nisu napunili, pa su razbojnici mogli ostati kratkih rukava", rekao je vlasnik Čehulić. Dodaje da je sva sreća da je sve u dućanu imao osigurano.

Kaže, još mu nije jasno kako su drski lopovi tako brzo uspjeli pokupiti novac i, naravno, ako je poslije tako razorne eksplozije išta od novca ostalo, odjuriti.

Vezani članci:

arti-201102090652006 arti-201009210320006 arti-201005270578006

Play ponuda
Play ponuda