OGLAS

A ONDA IH PODIZALA / Liječnica (47) koja je u Dalmaciji ispisala 165 lažnih recepata, branit će se sa slobode

Image
Foto: Robert Anic/PIXSELL/Ilustracija

Ona je osim za zlouporabe položaja i ovlasti izdavanja liječničkih recepata osumnjičena i za krivotvorenje isprave, kao i za neovlaštenu proizvodnju i promet drogama te neovlaštenu proizvodnju i promet tvari zabranjenih u sportu

13.9.2023.
22:00
Robert Anic/PIXSELL/Ilustracija
VOYO logo

Liječnic​a (47) opće medicine osumnjičena da je kao zamjena u više ordinacija na području Splita, Solina, Kaštela i Brača u 15 mjeseci ispisala 165 lažnih recepata, oštetila HZZO i podizala tablete koje se mogu koristiti kao droga i doping,​ branit će se sa slobode, doznaje se na Županijskom sudu.

Liječnici je dežurni sudac umjesto istražnog zatvora odredio mjere opreza i to da se jednom tjedno mora javljati načelniku Druge policijske postaje te joj zabranio obavljanje liječničke djelatnosti.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Doznaje se da je liječnica sucu istrage priznala kaznena djela za koja je sumnjiče, do sada nije bila osuđivana, a njen branitelj je predložio mjeru zabrane obavljanja liječničke djelatnosti.

Image
Kao zamjenska liječnica /

Uhićena doktorica u Dalmaciji. Ispisala 165 recepata bez znanja pacijenata pa u ljekarnama podizala lijekove

Image
Kao zamjenska liječnica /

Uhićena doktorica u Dalmaciji. Ispisala 165 recepata bez znanja pacijenata pa u ljekarnama podizala lijekove

Ona je osim za zlouporabe položaja i ovlasti izdavanja liječničkih recepata osumnjičena i za krivotvorenje isprave, kao i za neovlaštenu proizvodnju i promet drogama te neovlaštenu proizvodnju i promet tvari zabranjenih u sportu.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Državno odvjetništvo je izvijestilo da je kao zamjenska liječnica u 12 ordinacija proizvoljno sastavila više liječničkih recepata koristeći se u ordinacijama dostupnim podacima pacijenata i bez njihovog znanja neovlašteno ispisivala recepte koje je ovjeravala pečatima ordinacija i svojim doktorskim pečatom. Izdavanje lijeka, kako navodi tužiteljstvo, nije evidentirala.

Pritom je navodno zaradila točno neutvrđen iznos i HZZO oštetila za gotovo 25.000 eura jer je lijekove podizala uz povlaštenu cijenu.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Terete ju i da je u više ljekarni preuzela nekoliko tisuća tableta s oksikodonom koji se koristi za izradu droge te više desetaka doza lijeka koji sadrži hormon rasta i koristi se kao doping u sportu.

Tužiteljstvo sumnja da je te tablete, na za sada neutvrđeni način, davala drugim osobama na uživanje.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

POGLEDAJTE VIDEO: Francuski liječnici pacijentici na ruku isprintali 3D nos, pa joj revolucionarnim zahvatom promijenili život

Brak na prvu
Dosje Jarak
Hell's kitchen
Obiteljske tajne
As u rukavu
default_cta
Poseta
Love Island: All stars
Bicemo prvaci sveta
San snova
Šetnja s lavom
default_cta
Moj pas Marmaduke
Megadance
Vozi moj auto
Maša i medvjed
Ljubavna zamka
default_cta
U klinču
Lijek za život
VOYO logo