KAMERA IZ AUTA OTKRILA DETALJE STRAVE U DUBRAVI: / Vozač koji je napravio dar-mar u Dubravi brani se da mu je pozlilo

Image
Foto: Matija Habljak/PIXSELL

Općinsko državno odvjetništvo odbacilo je kaznenu prijavu za obijesnu vožnju protiv Boška Dimitrijevića te je samo kazneno prijavljen za izazivanje prometne nesreće

29.4.2021.
14:48
Matija Habljak/PIXSELL
VOYO logo

Boško Dimitrijević (67), kojeg je policija prijavila za obijesnu vožnju nakon što je izazvao stravičnu nesreću zagrebačkoj Dubravi, danas je pušten na slobodu nakon što ga je ispitalo državno odvjetništvo. Određene su mu mjere opreza, oduzete su mu vozačka i putovnica te mu je određena zabrana napuštanja mjesta boravišta.

Kako javlja Index, Općinsko državno odvjetništvo odbacilo je kaznenu prijavu za obijesnu vožnju te je samo kazneno prijavljen za izazivanje prometne nesreće u cestovnom prometu za što može dobiti od šest mjeseci do pet godina zatvora. Dimitrijević se branio pred istražiteljima da mu je pozlilo tijekom vožnje i da se ne sjeća trenutaka koji su prethodili nesreći, doznaje Index.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Image
VOZAČ KOJI JE IZAZVAO KRŠ I LOM U DUBRAVI PUŠTEN NA SLOBODU: /

Za jedno kazneno djelo ipak neće odgovarati

Image
VOZAČ KOJI JE IZAZVAO KRŠ I LOM U DUBRAVI PUŠTEN NA SLOBODU: /

Za jedno kazneno djelo ipak neće odgovarati

Što je zabilježila videokamera?

Dimitrijević je u svom vozilu Audi A5 imao kameru, tzv. dash-cam, koja je snimila trenutke nakon manje prometne nesreće u kojoj je sudjelovao prije nego što se velikom brzinom zabio u osam nepropisno parkiranih automobila. Iako su automobili vjerojatno spasili pješake, vlasnici tih automobila dobili su po 150 kuna kazne, a i moguće je da će im osiguravajuće kuće umanjiti naknadu štete.

Na snimci se vidi da se Dimitrijević zabio pri manjoj brzini autom u Mini Cooper koji je stao na semaforu zbog crvenog svjetla te se malo se odbio unazad. Nakon što se upalilo zeleno, vozač Coopera je stao na obližnjem mjestu, a na kratko je stao i Dimitrijević. Potom je stisnuo gas i 300-injak metara dalje velikom brzinom naletio na parkirane automobile, piše Index.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Iako će to još biti predmet vještačenja, prema očevidu vozio je više od 100 kilometara na sat na mjestu na kojem je dopušteno 50 km/h. Također, u trenutku nesreće nije bio pod utjecajem alkohola ili droge.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
ksw 96
Gledaj uživo 20.7. od 20 sati
VOYO logo