Jarbolom zakačili električni vod, mještani bez struje

11.8.2010.
20:41
Imaš priču? Javi nam se!Pošalji priču

Most je visine 16,5 metara, a visina jarbola katamarana je oko 30 metara. Katamaran je ploveći iz pravca Zadra zapeo i za električne vodove i pritom ih srušio te su okolna naselja ostala bez struje.

Na katamaranu nije bilo ozlijeđenih, ali je plovilo oštećeno. Na mjestu događaja isplovila je brodica Lučke kapetanije Zadar te djelatnici kapetanije obavljaju očevid. Katamaran je trenutno vezan na obali kod crkvice Gospe od sniga, priopćilo je Ministarstvo mora, prometa i infrastrukture.

Nasukao jahtu, dobio 1100 kn kazne

Također, ranije je u srijedu iz Ministarstva potvrđeno da je kod otočića Žižanj južno od otoka Pašmana odsukana talijanska motorna jahta "Pegaso", duljine 16,2 metra, s osam članova posade. Jahta se nasukala u srijedu oko 11,15 sati, a odsukana je popodne uz pomoć ribarske brodice koju je angažirao vlasnik.

Nije bilo onečišćenja mora, niti ozlijeđenih osoba. U jahtu nije prodrla voda i nakon odsukavanja otišla je u luku Biograd na moru.

Kapetan Lučke ispostave Biograd na moru Damir Santini utvrdio je da je zapovjednik jahte Mazareno Mugnano (31) imao pomorske navigacijske karte, ali očito ih nije dobro čitao jer je pličina dobro označena.

Kažnjen je po članu 133. Pomorskog zakonika optužnim prijedlogom od 1100 kuna, stoji u priopćenju.

Možda će te zanimati

Telegram

Imaš priču? Javi nam se!
Imaš priču, ekskluzivu ili jednostavno temu za koju bi se trebalo čuti? Javi nam se, a mi ti jamčimo anonimnost.
Pošalji priču
Imaš priču? Javi nam se!
Imaš priču, ekskluzivu ili jednostavno temu za koju bi se trebalo čuti? Javi nam se, a mi ti jamčimo anonimnost.
Pošalji priču

Izdvojeno

Izdvojeno

Regionalni portali