Play ponuda

VATROGASCI BRANILI KUĆE / Tri kanadera gase požar kod Sukošana: Dramatično je bilo i na Braču

Image
Foto: Duško Jaramaz / PIXSELL / ilustracija

Požar u Novim Selcima je lokaliziran za 45 minuta, no vatra kod Sukošana i dalje bukti

21.8.2021.
17:07
Duško Jaramaz / PIXSELL / ilustracija
Play ponuda

U samom centru Novih Selca na otoku Braču oko 14:45 izbio je požar koji se počeo ubrzano širiti. Zbog toga su lokalni vatrogasci pozvali pomoć iz zraka.

"Zatražili smo pomoć svih otočkih snaga, kao i podršku zračnih snaga. Iako kuće zasad nisu ugrožene, požar se vrlo brzo širi", rekao je za Dalmaciju Danas Tino Štambuk, predsjednik DVD-a Selca.

Kako ne bi došlo do novog požara u mjestu je isključena struja. na teren su poslane sve raspoložive vatrogasne snage na Braču, 38 vatrogasaca i 13 vozila. U pomoć im je stigao zrakoplov tipa Fire Boss. Štambuk je potvrdio kako je požar lokaliziran oko 15:30. Vatra je zahvatila površinu od dva hektra borove šume, makije i niskog raslinja.

Požar kod Sukošana širio se prema kućama

Otprilike u isto vrijeme izbio je požar u zaseoku Viterinci u Gornjim Raštanima kod Sukošana. Dvadesetak vatrogasaca iz JVP Biograd, DVD iz Sukošana, Sv. Filipa i Jakova i Galovca su na terenu, a pristižu i njihove kolege iz Zadra.

"Stanje je teško, branimo kuću po kuću, ne mogu više pričati…", rekao nam je vatrogasac DVD-a Sukošan za Index.

"Borimo se s požarom, u jednom trenutku bile su ugrožene kuće ali je odbijen iz tog smjera", rekao je županijski vatrogasni zapovjednik Matej Rudić za 057info.hr te dodao da požar još nije lokaliziran, ali da očekuje smirivanje s obzirom na angažman ljudstva i opreme

Požar još uvijek nije lokaliziran, no s obzirom na angažman velikog broja ljudstva i opreme nadaju se skorom smirivanju stanja, dodao je.

Play ponuda
Play ponuda