Play ponuda

Gitarist vidio primopredaju na parkiralištu?

shimmer fallback

Je li USKOK iz rukava izvukao ključnog svjedoka koji bi trebao potvrditi navode optužnice da je upravo Ivo Sanader bio osoba kojoj je isplaćena provizija u slučaju Hypo?

11.11.2011.
8:46
Play ponuda

Njegovo ime u četvrtak je prvi put spomenuto u velikoj sudnici zagrebačkog Županijskog suda, a kao svjedoka predložila ga je Tamara Laptoš, zamjenica ravnatelja USKOK-a. Prijedlog za saslušanje svjedoka tužiteljica je opravdala navodom da je USKOK za njega doznao nakon podizanja optužnice.

Susret na parkiralištu

Po njihovim riječima, Vidaković ima važna saznanja za slučaj, pa bi trebao svjedočiti o svojoj povezanosti s Hypom, odnosima Ive Sanadera i Guntera Striedingera, o isplati provizije i ugovaranju kredita, o ulozi Eugena Laxe...

No, najvažnije o čemu bi Vidaković trebao svjedočiti susret je Wolfganga Kulterera i Ive Sanadera na jednom parkiralištu u Klagenfurtu, piše Večernji list. Vidaković je, navodno, vidio taj susret, tijekom kojeg je bilo i nekakve primopredaje.

Svjedok 'plutajuća mina'

Zanimljivo je i da se, kako se neslužbeno doznaje, Vidaković navodno sam javio tužiteljstvu, što će sigurno iskoristiti i Sanaderova obrana. Naime, upada u oči činjenica da je i Vidaković pod istragom zbog sumnje da je hrvatski Hypo Leasing oštetio za 18,5 milijuna kuna. Također, ne treba smetnuti s uma i da je Vidaković tip svjedoka koji se može smatrati plutajućom minom. Naime, on nije saslušavan u istrazi, nego će svoj slobodni iskaz dati kada dođe u sudnicu. A tada može reći svašta, i ono što ide u prilog tužiteljstvu, ali i ono što ide u prilog obrani.

Inače, Vidaković je dijelu javnosti poznat i kao glazbenik, odnosno gitarist koji je svirao u bendu Dragonfly te nastupio kao pratnja na Eurosongu.

Vidakovića se sumnjiči da je kao šef Hypo Leasinga sudjelovao u izvlačenju 18,5 milijuna kuna preko fiktivnih računa, a 'asistenciju' još troje suradnika: Željko Rupić, Albert Modrich i Marijan Šegota. Navodno su isplatili 11 milijuna kuna za nepostojeće informatičke usluge, a daljnjih sedam milijuna kuna isplatili su na račun jednog obrta, pri čemu su se također koristili fiktivni računi za informacijske usluge i nepostojeće najmove.

specijal-201012070191004-Suđenje Ivi Sanaderu

Play ponuda
Play ponuda