FOTO: / Još jedan Bandićev čovjek pod istragom, sporan transfer u Cibonu i najam Saloona

Bliskom suradniku Milana Bandića i njegovom čovjeku u gradu odgovornom za obrazovanje, sport i kulturu Ivici Lovriću istražitelji su pretresli ured i stan.

13.11.2014.
10:04
Imaš priču? Javi nam se!Pošalji priču

Jutarnji list neslužbeno doznaje kako su istražitelji PN USKOK-a jutros pokucali na vrata pročelnika gradskog ureda za odgoj, obrazovanje i sport, Ivice Lovrića.

Oko 11 i 30 sati djelatnici PN USKOK-a ispratili su pročelnika Ivicu Lovrića iz njegovog stana u Sesvetama, a sa sobom su ponijeli i nekoliko stvari. Lovrić nije htio ništa komentirati, a njegov odvjetnik Krešimir Krsnik tek je poručio "to je sve limunada".

Češljanje Cibone

Ivica Lovrić je bliski suradnik Milana Bandića i njegov čovjek u gradu odgovoran za obrazovanje, sport i kulturu, a bio je i dugogodišnji predsjednik Cibone koju je za svog mandata pokušao sanirati.

Neslužbeno se doznaje i da su istražitelji USKOK-a u zadnjih 20-ak dana u više navrata dolazili u Cibonu i češljali papire.

Naime, navodno je u središtu ove istrage transfer košarkaša Darija Šarića u Cibonu, ali i davanje u najam disco kluba Saloon gdje je trebao biti otvoren narodnjački klub.

"Sve je po zakonu što se tiče našeg dijela. Moja tvrtka je posudila 550 tisuća eura, mi smo svoje novce vratili zajedno s kamatama, a što se tiče drugog dijela - navjerojatnije će tvrtka Klemm Security to pokloniti Ciboni. Da je kod mene bilo nekakvih nepravilnosti, onda bi valjda mene netko zvao. Što se tiče mene i Darija Šarića, mogu reći da je bilo sve u redu" rekao je Soundsetu poduzetnik Josip Klemm koji je zbog transfera Darija Šarića bio priveden u travnju.

Klemm, bivši specijalac, danas poduzetnik i predsjednik Udruge specijalne policije iz Domovinskog rata Orao, 2012. godine je posudio Ciboni 550.000 eura (4 milijuna kuna) kako bi se platila odšteta KK Zagrebu za prelazak Šarića u Cibonu.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Imaš priču? Javi nam se!Pošalji priču

Predsjednik Cibone Aleksandar Petrović izjavio je za Hinu da tijekom jutra policija nije dolazila u službene prostorije kluba.

Možda će te zanimati

Telegram

Imaš priču? Javi nam se!
Imaš priču, ekskluzivu ili jednostavno temu za koju bi se trebalo čuti? Javi nam se, a mi ti jamčimo anonimnost.
Pošalji priču
Zaštitne maske za lice troslojne - 50 komada
22,12kn55kn
Mekane i udobne, pružaju zaštitu od 95%.
Imaš priču? Javi nam se!
Imaš priču, ekskluzivu ili jednostavno temu za koju bi se trebalo čuti? Javi nam se, a mi ti jamčimo anonimnost.
Pošalji priču

Izdvojeno

Regionalni portali