U bjelovaru / Dvojac pritvoren na mjesec dana zbog gospodarskog kriminala od 6,4 mil. kuna

Image
Foto: Dubravka Petric/PIXSELL/Ilustracija

Sveukupno je šestero osumnjičenih za gospodarski kriminal. Više tvrtki oštetili su za višemilijunski iznos. Osumnjičenici su ispitani

14.12.2022.
9:42
Dubravka Petric/PIXSELL/Ilustracija
VOYO logo

Zbog opasnosti od ponavljanja kaznenog djela dvojici osumnjičenika za gospodarski kriminal težak 6,4 milijuna kuna sudac istrage odredio je jednomjesečni istražni zatvor, priopćilo je u srijedu Županijsko državno odvjetništvo (ŽDO) u Bjelovaru.

Kako navode, Bjelovarsko-bilogorska je policija 7. prosinca 2022., uz kaznenu prijavu, privela u Županijsko državno odvjetništvo u Bjelovaru četvero, od ukupno šestero osumnjičenih hrvatskih državljana, zbog osnovane sumnje na počinjenje više kaznenih djela zlouporabe povjerenja u gospodarskom poslovanju. Navode da je više trgovačkih društava s bjelovarskog područja oštećeno za najmanje 6,4 milijuna kuna.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"ŽDO u Bjelovaru je 9. prosinca 2022., nakon ispitivanja osumnjičenika, podnijelo sucu istrage Županijskog suda u Bjelovaru prijedlog da se protiv osumnjičenog 38-godišnjaka i osumnjičenog 29-godišnjaka odredi istražni zatvor zbog opasnosti da će utjecajem na svjedoke i druge počinitelje ometati kazneni postupak te da će ponoviti kaznena djela", navode u svom priopćenju.

Sudac istrage prihvatio je navedeni prijedlog zbog opasnosti od ponavljanja kaznenog djela te je protiv navedenih osumnjičenika odredio istražni zatvor u trajanju od mjesec dana.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
ksw 96
Gledaj uživo 20.7. od 20 sati
VOYO logo