DUBROVČANIN IZNUĐIVAO I LIHVARIO TROJE LJUDI: / Uhitili ga nakon što je izvukao najmanje 147 tisuća eura

Osumnjičeni 57-godišnjak je rano jutros, uz kaznenu prijavu, predan pritvorskom nadzorniku PU

27.10.2020.
10:28
Imaš priču? Javi nam se!Pošalji priču

Dubrovačka policija je uhitila 57-godišnjaka osumnjičenog za više kaznenih djela iznude i lihvarenja tri osobe, za, prema dosadašnjim saznanjima, najmanje 147 tisuća eura, objavila je u utorak dubrovačko-neretvanska policija.

Osumnjičeni 57-godišnjak je kazneno prijavljen još u kolovozu, a uhićen je jučer, jer je bio nedostupan policiji, i za njim je bila raspisana tjeralica.

Naime, osumnjičeni je pri put uhićen krajem kolovoza i kazneno prijavljen za više kaznenih djela iznude i lihvarskog ugovora na štetu dvojice hrvatskih državljana, a nastavkom kriminalističke istrage početkom listopada utvrđeno je da je počinio veći broj kaznenih djela lihvarskog ugovora i na štetu 49-godišnjeg slovenskog državljanina koji je na privremenom boravku u Republici Hrvatskoj.

Iskoristio ga kad je zapao u krizu

"Kriminalističkim istraživanjem je tada utvrđeno da je, u namjeri da sebi pribavi znatnu protupravnu imovinsku korist, iskorištavajući nuždu oštećenog koji je kao vlasnik trgovačkog društva zapao u financijske poteškoće, tijekom 2019. i 2020. godine istome u četiri navrata pozajmio 160 tisuća eura, obračunavajući mu mjesečnu kamatu od 10 posto i 8 posto, odnosno kamatu koja je u očiglednom nesrazmjeru s visinom zajma, temeljem čega mu je po osnovi kamata oštećeni isplatio iznos od najmanje 147 tisuća eura", ističu iz Policijske uprave dubrovačko-neretvanske.

Osumnjičeni 57-godišnjak je rano jutros, uz kaznenu prijavu, predan pritvorskom nadzorniku PU.

Iz dubrovačko-neretvanske PU još jednom pozivaju eventualne žrtve ovakvih i sličnih kaznenih djela da im se s punim povjerenjem obrate.

Možda će te zanimati

Telegram

Imaš priču? Javi nam se!
Imaš priču, ekskluzivu ili jednostavno temu za koju bi se trebalo čuti? Javi nam se, a mi ti jamčimo anonimnost.
Pošalji priču
Zaštitne maske za lice troslojne - 50 komada
22,12kn55kn
Mekane i udobne, pružaju zaštitu od 95%.
Imaš priču? Javi nam se!
Imaš priču, ekskluzivu ili jednostavno temu za koju bi se trebalo čuti? Javi nam se, a mi ti jamčimo anonimnost.
Pošalji priču

Izdvojeno

Regionalni portali