DUBROVAČKI OTAC IZ PAKLA: / Nožem htio ubiti sina (13) s posebnim potrebama; Dijete porezao po prsima

'Nakon prijetnji da će ga ubiti te više uvreda, vrijeđanja i udaraca, nasilni otac je u spavaćoj sobi kuhinjskim nožem zamahnuo prema prsima djeteta'

23.5.2020.
11:05
Ilustracija/Grgo Jelavic/PIXSELL
Imaš priču? Javi nam se!Pošalji priču

Težak slučaj obiteljskog nasilja dogodio se na jugu Hrvatske, u Novoj Mokošici kada je otac (44) pokušao počiniti kazneno djelo teškog ubojstva maloljetnog sina. Kako javlja Dubrovački vjesnik, sudac istrage Županijskog suda u Dubrovniku odredio je istražni zatvor za oca zbog opasnosti mogućeg ponavljanja kaznenog djela i utjecaja na 13-godišnjeg sina.

"Kaznenom prijavom temeljem koje je određen istražni zatvor osumnjičeni se tereti da je početkom ove godine u svom stanu u Novoj Mokošici namjeravao usmrtiti svog malodobnog sina. Nakon prijetnji da će ga ubiti te više uvreda, vrijeđanja i udaraca, nasilni otac je u spavaćoj sobi kuhinjskim nožem zamahnuo prema prsima djeteta. Ipak, dječak se uspio izmaknuti, ali je ipak na lijevoj strani prsnog koša zadobio porezotinu široku par centimetara", kazao je za Dubrovački vjesnik Pero Miloglav, glasnogovornik dubrovačkog Županijskog suda.

Majka podnijela prijavu

Neslužbene informacije Dubrovačkog vjesnika kažu da je majka podnijela prijavu pa sa sinom napustila Dubrovnik. Trenutno boravište joj na području Varaždina, a ono što se pretpostavlja jest da je kaznenu prijavu podnijela zbog toga što je i prije strahovala za vlastiti život kao i za život sina. Doznaje se da je riječ o djetetu s posebnim potrebama i problemima s vidom.

Glasnogovornik suda navodi da se okrivljeni otac nakon pokušaja ubojstva od 6. ožujka do 3. travnja nalazio u istražnom zatvoru koji mu je odredio sudac istrage zbog osnovane sumnje na počinjenje kaznenog djela nasilja u obitelji, prijetnji i povrede djetetovih prava. No, otac je početkom travnja pušten da se brani sa slobode nakon što je dubrovačko Općinsko državno odvjetništvo dovršilo istragu te protiv njega podiglo optužnicu pred Općinskim sudom u Dubrovniku.

Dok je boravio u zatvoru, supruga optuženog je s malodobnim sinom otputovala u Varaždin odakle ga je prijavila policiji.

Možda će te zanimati

Telegram

Imaš priču? Javi nam se!
Imaš priču, ekskluzivu ili jednostavno temu za koju bi se trebalo čuti? Javi nam se, a mi ti jamčimo anonimnost.
Pošalji priču
Imaš priču? Javi nam se!
Imaš priču, ekskluzivu ili jednostavno temu za koju bi se trebalo čuti? Javi nam se, a mi ti jamčimo anonimnost.
Pošalji priču

Izdvojeno

Regionalni portali