DOLIJAO DUBROVAČKI MULJATOR: / Radnicima je uplaćivao provizije, ali ne i doprinose, oštetio tvrtku i državu za 3,5 milijuna kuna

Image

Seriju kaznenih djela iz sfere gospodarskog poslovanja počinio je 40-godišnjak na štetu svoje tvrtke, zaposlenika, državnih tijela i proračuna tijekom 2017. i 2018. godine

20.8.2020.
16:47
Play logo

Krim-policija dubrovačko-neretvanska dovršila je istraživanje te kazneno prijavila 40-godišnjaka, zbog kaznenih djela zlouporabe povjerenja u gospodarskom poslovanju, utaje poreza ili carine, neisplate plaće, povrede prava iz socijalnog osiguranja i povrede obveze vođenja trgovačkih i poslovnih knjiga počinjenih na štetu imovine trgovačkog društva registriranog na području županije i državnog proračuna.

Zaboravio na fiskalizaciju

Dubrovački dnevnik doznaje kako je utvrđeno da je muškarac kao odgovorna osoba u oštećenoj tvrtci tijekom 2017. i 2018. godine turistima organizirao i pružao usluge izleta, transfera i razgledavanja Dubrovnika, za koje onima koji su plaćali u gotovini nije izdavao fiskalne račune, niti je prikazivao stvarno ostvarene prihode te obveze plaćanja PDV-a i poreza na dobit.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa

Ništa od toga nije evidentirao u knjigovodstvenim evidencijama, niti je novac stavljao na žiro račune tvrtke, već sebi u džep. Svojim zaposlenicima je uz plaću isplaćivao proviziju od prodaje usluga od 20 posto, a da pri tom na njih nije obračunavao ni uplaćivao doprinose na plaće, porez i prirez.

Play logo

Nije vodio nikakve evidencije

Uz to, nije vodio evidencije o ostvarenim prihodima i rashodima poslovanja, obvezama prema Hrvatskom zavodu za mirovinsko osiguranje, Hrvatskom zavodu za zdravstveno osiguranje, državnom proračunu te isplatama plaća djelatnicima čime je onemogućio uvid u poslovanje tvrtke, koju je svim navedenim kaznenim djelima oštetio za gotovo 3,5 milijuna kuna.

Laži sa mnon
Superstar
Život na vagi
90 dana: Životi samaca
Darcey & Stacey
default_cta
Ljubav je na selu
Ekstremne sestre
Ljubav u divljini
Britain's Got Talent
Play logo