DO SMRTI ZLOSTAVLJAO SEDMORICU VUKOVARSKIH CIVILA: / Pritvoren 50-godišnjak osumnjičen za ratni zločin

19.3.2021.
15:20

U policijskom pritvoru završio je 50-godišnjak koji je nakon opsežne akcije policije, tužiteljstva i Sigurnosno-obavještajne agencije osumnjičen za zlostavljanje do smrti sedmorice civila na vukovarskom Sajmištu u rujnu 1991.

Ravnateljstvo policije je preciziralo da je osumnjičeni u podrumu kuće u ratnom Vukovaru pronašao sedmoricu civila tada starih između 24 i 55 godina koje je zajedno s pripadnicima svoje skupine tukao rukama, nogama i kundacima.

Osumnjičenik je potom, zajedno s pripadnicima svoje paravojne skupine, zarobljene civile vodio ulicom u smjeru grada gdje su ubili šestoricu zarobljenika, dok je 55-godišnji zarobljenik ostao ranjen, dodalo je Ravnateljstvo policije.

Ratni zločin protiv civilnog stanovništva

Nakon toga se osumnjičenikova skupina vratila po žene i djecu iz istog podruma koje su također krenuli voditi ulicom u smjeru grada u čemu ih je spriječio nepoznati oficir srpske vojske pa su ih vratili u podrum kuće u koji se vratio i ranjeni 55-godišnjak kojeg su dan kasnije ubili nepoznati pripadnici srpskih paravojnih postrojbi.

Ravnateljstvo policije je nadodalo da je nakon postupka reintegracije Podunavlja provedena ekshumacija i identifikacija šestorice ubijenih civila, dok se tada ubijeni 27-godišnjak još uvijek vodi kao nestali.

Uhićeni osumnjičenik je nakon dovršetka kriminalističkog istraživanja predan pritvorskom nadzorniku PU osječko-baranjske, dok je osječkom Županijskom državnom odvjetništvu podnijeta kaznena prijava zbog ratnog zločina protiv civilnog stanovništva.

Možda će te zanimati

Telegram

Imaš priču? Javi nam se!
Imaš priču, ekskluzivu ili jednostavno temu za koju bi se trebalo čuti? Javi nam se, a mi ti jamčimo anonimnost.
Pošalji priču
Imaš priču? Javi nam se!
Imaš priču, ekskluzivu ili jednostavno temu za koju bi se trebalo čuti? Javi nam se, a mi ti jamčimo anonimnost.
Pošalji priču

Izdvojeno

Regionalni portali